Ik ben Marion Siemonsma, oprichter en eigenaar van Pen & Pion. Natuurlijk hou ik erg van bord- en kaartspellen. Op het moment heb ik weer meerdere lievelingsspellen, zal ik er een paar noemen?

  • Discoveries – omdat het een geinig spelsysteem is en door de mooie tekeningen.
  • Sagrada – wauw, alleen al al die kleurige dobbelsteentjes! Ik kan met plezier naar dit prachtige spelbord kijken.
  • De Hartenkoniningin – omdat het spel bedacht is door een meisje van 6 jaar en omdat het zo leuk is om alle plaatjes van koninginnen en koningen te bekijken.
  • Machiavelli – omdat dit het spel is waardoor me duidelijk werd dat er meer is dan de bekende gezelschapsspellen.

De lijst kan nog veel langer. Als je me ernaar vraagt, stop ik niet meer met praten. Dus wees gewaarschuwd šŸ™‚

Met Pen & Pion wil ik de kracht van spellen inzetten. Ik ben ervan overtuigd dat spellen een krachtig middel zijn om aan doelen te werken in serieuze settings.

Mijn achtergrond
Na mijn studie Algemene Letteren ben ik eerst onderwijsadviseur geweest. Ik was betrokken bij projecten gericht op taalbeleid: hoe zorg je er als school en team voor dat taal in alle vakken op school aandacht krijgt? Coƶperatieve werkvormen en activerende werkvormen.

Toen ik zelf les ging geven als docent Nederlands voor anderstaligen heb ik veel van die werkvormen ingezet. Het viel mij op dat spelelementen het zowel in groepslessen als in individuele trainingen goed doen. Ze leveren plezier op en zorgen ervoor dat de stof (nog) beter beklijft. Mits je de spellen natuurlijk doordacht inzet in het lesplan.

Sinds 2004 heb ik mijn eigen bedrijf: TaalKrachtig – Marion Siemonsma. Ik heb trainingen Nederlands verzorgd voor allerlei doelgroepen en geef tegenwoordig trainingen Professioneel Nederlands voor Anderstaligen en Verzorgd Nederlands. Daarnaast ontwikkel ik educatief materiaal voor trainingsbureaus en uitgevers. Kijk voor een overzicht van mijn opdrachtgevers op mijn LinkedIn of stuur een mail naarĀ marion@pen-en-pion.nlĀ voor mijn gehele cv.

En in 2017 is mijn tweede bedrijf geboren: Pen & Pion. Hier komen al mijn interesses samen: spelen, ontwikkelen en schrijven. Dus: aan de slag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *