Spelen is een bezigheid die men niet ernstig genoeg kan nemen.

Jacques Yves Cousteau

 

Spellen in je lesplan
De kracht van spelletjes is dat ze leuk zijn! Twee vliegen in een klap als ze dan ook nog eens essentiële kennis en (executieve) vaardigheden aanbieden. Door spellen slim in te zetten in je les, laat je leerlingen en cursisten kennis activeren en  lesstof herhalen en verdiepen.

Laat ze leren met spellen
Ik denk met je mee welke spellen je kan inzetten en hoe ze passen binnen de kerndoelen. Spellen helpen bij het automatiseren van de lesstof, maar een spel kan ook de voorkennis activeren. Tegelijkertijd werken ze aan doelen op sociaal-emotioneel gebied en hebben kinderen er veel plezier mee.

21st century skills
Spellen doen onder andere een beroep op creatief denken en probleemoplossend vermogen. Zo werken kinderen aan een aantal 21st century skills. Wil je ook aan de slag met ICT-basisvaardigheden, dan heb ik daar een interessant programma voor.

Lessen op maat
Voor plusklassen heb ik lessenseries ontwikkeld waarbij een spel een onderdeel vormt. Ik gebruik het spel Dixit als startpunt om de fantasie te helpen stromen. Daarna kiezen de kinderen een kaart uit waarop hun hoofdpersoon staat. Aan de hand van een werkblad verzinnen ze steeds meer informatie over hun hoofdpersoon. Stapje voor stapje ontstaat zo een verhaal rondom die persoon. Wil je ook aan de slag met creatief schrijven, dan maak ik lessen op maat voor jouw klas.

 

 

 

 

 

Een andere manier van leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *