Bijna alle creativiteit houdt betekenisvol spelen in zich besloten.

Abraham Maslow

 

Een generatie gamers
Iedere generatie groeit op met spelletjes. Ben je in de jaren zeventig geboren, dan ben je de eerste generatie die ook met computerspelletjes is opgegroeid. De groep waarvoor (online) spellen een vanzelfsprekendheid is, wordt steeds groter. In Minecraft bouwt de nieuwe generatie huizen, dorpen, steden en avonturen.

Laat een spel voor je werken
Als (online) spellen tot zoveel creativiteit en activiteit aanzetten, waarom zou je dat dan niet in een andere situatie benutten. Een methode die spelelementen inzet in een niet-spelsituatie is gamification. Gamification gaat over motiveren, uitdagen, stimuleren en je doelen bereiken.

Het spel Foldit is een voorbeeld van een spel als middel: het is een online puzzelspel waarmee gamers helpen bij medisch onderzoek.

Wil jij ook spelelementen inzetten om doelen op je werk, in je vereniging of in je training te behalen dan kan ik je daarbij ondersteunen en adviseren. We bespreken spelersprofielen, opdrachten en zaken waarvoor juist jouw doelgroep warmloopt en die jouw doelgroep activeren.

Een goed idee
Heb je zelf een goed idee voor een spel of wil je zelf een spel maken? In opdracht ontwikkel ik het voor je of ik ondersteun je in het traject. Wil je met een groep aan de slag dan verzorg ik een workshop voor jullie waarin jullie de basis voor een spel neerzetten. Natuurlijk komen er allerlei spelelementen voor in de workshop en ervaar je zelf de kracht van spellen.

Fotocredits: deze foto maakten we bij het gamemuseum Awesome Space in Utrecht.

 

 

 

 

Nieuwe manieren van werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *