10 kleine, snelle spelletjes met getallen

Spelletjes met getallen zijn populair! Zowel met kaarten als met dobbelstenen. En het leuke is dat er veel kleine spelletjes op de markt verschijnen die je in een kwartiertje speelt. Een toffe manier om de rekenles af te sluiten of tussendoor met cijfers bezig te zijn.

Quibbles

In dit snelle en tactische kaartspel voor 2 tot 5 spelers verzamel je kaarten en probeer je die te ruilen voor waardevollere kaarten. Dat doe je door met getallen setjes te vormen. Wie als eerste 21 punten heeft, wint het spel. (beeld: https://gaminbiz.nl/quibbles)

5 Torens

Bouw je torens op en start bij een zo hoog mogelijk getal, uiteindelijk wil je aan de top een zo laag mogelijk getal hebben. Elke ronde bieden de spelers op 5 open kaarten in de markt. Leg je een cijferreeks neer, dan mag je dat niet meer veranderen…. Tenzij je een 8 of 9 hebt, want die hebben een speciale kracht. Wie bouwt het snelst de hoogste toren?

Bokken Schieten

Dit spel is wat moeilijker omdat dit een slagenspel is. De speler met de hoogste kaart krijgt de stapel. Maar: de speler met de laagste kaart bepaalt wat de eindlimiet wordt. De winnaar van het spel is de speler die de meeste geitenkoppen heeft verzameld zonder de limiet te overschrijden. Dus zowel kaarten verzamelen als kaarten wegspelen die je niet nodig hebt en je medespelers dwarszitten. (beeld: https://www.999games.nl)

7 Rounds

In 7 rounds verzamel je in 7 rondes kaarten met een zo hoog mogelijke waarde. Tijdens het spel heb je steeds vier kaarten in je hand en probeer je jouw hand te verbeteren door nieuwe kaarten te pakken, te spelen of te stelen. (beeld: https://www.whitegoblingames.com)

Scout

In dit spelletje (let op: Engelstalige spelregels) mag je de kaarten in je hand niet herschikken. Door kaarten met de markt uit te wisselen, kan je de volgorde in je hand beïnvloeden en daarmee weer slagen winnen. Omdat het om strategie en slagen gaat, is dit wel een wat moeilijker spel. (beeld: https://www.oinkgames.com)

Sixto

In dit spel speel je met 6 dobbelstenen ben je steeds op zoek naar de balans tussen de juiste kruisjes zetten en de voortgang op je scoreblad.  (beeld: https://www.whitegoblingames.com)

Alles of Nixx

Het doel van Alles of Nixx is om alle velden op je scorebord aan te kruisen. Bij elke worp kies je kleur of getal. (beeld: https://www.whitegoblingames.com)

Geven en Nemen

In dit dobbelspel zit geen standaard scoreblad, maar stel je het zelf samen. Als je niet tevreden bent met je worp, gooi je opnieuw. Maar alle andere spelers mogen dan ook van die worp profiteren. (beeld: https://www.999games.nl)

L.A.M.A

Leg Alle Minpunten Af, daar staat deze afkorting voor en is dan ook het doel van dit spel voor 2 – 6 personen. In je beurt probeer je steeds een kaart af te leggen anders krijg je er minpunten voor. Wie heeft op het eind de minste minpunten? (beeld: https://www.999games.nl)

Jatten

In dit spel steel je kaarten van elkaar om je eigen verzameling op te bouwen. Maar natuurlijk zit er een addertje onder het gras, want als je twee dezelfde getallen steelt ben je alles kwijt.

Dit artikel delen:

rekenen

SPLIT in 4 stappen

Spelregels in 4 stappen Aantal spelers: 2 – 5 Tijd: 15 minuten Vanaf: op de doos staat 8+, maar ook jongere kinderen…