Aanbod

Kinderen (en volwassenen) zijn altijd enthousiast te maken voor een spelletje! Waarom zou je dan het niet koppelen aan leren? Spellen brengen de fun in het leren! Maar hoe doe je dat welke spellen kies je? 

Boek een workshop of presentatie

Om samen met je team of met ouders in de spellen te duiken. Niet alleen geef ik je voorbeelden hoe je spellen kan integreren met leren, ik laat je ook heel veel spellen zien.

‘Hadden we dit maar eerder gedaan! Dan hadden we ons budget veel beter kunnen inzetten.’ 

Bij Hannie (leerkracht plusklas) gaf ik een workshop op school. Op deze school werkten al veel leerkrachten met spellen. Aan het eind van de middag hadden ze veel meer inzicht welke spellen interessant zijn voor hun klassen.  

Wil je inzetten op spellen als verrijkend materiaal, je richten op sociale vaardigheden in de klas, rekenspellen of de vreedzame school? Vooraf bespreken we de invalshoek die je wilt belichten en neem ik spellen mee die daar precies bij passen.​

Maak spelbeleid

Wil je meer spellen inzetten in het lesprogramma? Wil je een spellenkast opbouwen voor je hb- of plusklas? En wil je meer informatie hoe je dat kunt doen?

Heb je besloten spellen in te gaan zetten, dan kan je van mij spellendozen huren. Je krijgt dan twee maanden de tijd om spellen uit te proberen, zodat je precies weet wat wel en niet aanslaat. Daardoor gebruik je je budget beter en voorkom je miskopen.

Bij basisschool Gummarus staan sinds kort spellen in de leerlijn rekenen. 

Intern begeleider Rosalinda riep mijn hulp in. Ik ben twee keer langsgeweest op school. We hebben spellen bekeken en uitgeprobeerd in groep 4. Ook leende de school een spellenkist rekenen van mij. 

Kies voor Wicked Learning

Leren, spelen, denken, uitproberen, plezier en samenwerken. Bij een spel komt alles tegelijkertijd samen. Dat is Wicked Learning!

Spellen spelen in de klas of als extra schoolactiviteit is leuk, maar ook gedoe: spellen uitzoeken, spelregels uitleggen, materiaal opruimen. Het kost allemaal veel tijd!

Huur je Pen & Pion hiervoor in dan heb je er geen omkijken meer naar! Ik kom langs voor een spellenuur in de klas, een spellenochtend/middag als extra activiteit of als je spelbegeleiding zoekt voor een kleiner groepje.

Ik neem een berg spellen mee. Alle spellen zijn gebruiksklaar en hebben snelregels, zodat spelers direct aan de slag kunnen. En lukt dat niet? Dan ben ik in de buurt om de regels uit te leggen. 

Speel en ervaar zelf

Zelf spellen ervaren en uitwisselen met anderen uit het educatieve veld? Kom dan naar een van de gratis events.

Je bent leerkracht, docent, rt’er, coach, ouder en wilt ideeën opdoen voor (educatieve) spellen in de klas of thuis? En je wilt je ervaringen delen met anderen?

Kom dan naar een van de gratis werkbijeenkomsten om spellen te spelen, uit te proberen en praktische tips uit te wisselen.

Een spel maken

Wil je leerlingen een eigen spel laten maken en wil je advies van een deskundige? Maak dan een afspraak voor een online vragenuurtje.

De plusklassen van basisschool Hildegaert hadden een project waarin ze in drie maanden een spel maakten. Vooraf had juf Rianne al met hen besproken welke spellen ze allemaal kenden en wat hun plannen waren. 

Tijdens het online vragenuurtje konden ze al hun vragen op mij afvuren. En dat waren er nogal wat! Van: ‘hoeveel puzzels stop je in een escaperoom?’ tot ‘ik wil een game maken waarin ik kinderen wil laten bouwen en leren, hoe moet ik dat combineren?’ 

Veel vragen beantwoord, veel tips gegeven en heel veel spellen laten zien. Ik ben benieuwd wat voor moois de kinderen gaan ontwikkelen. 

Wil je als uitgever meer educatie in je spel brengen? Maak dan een afspraak met me om daar eens verder over te praten.

Wat kost dat?

Ik heb geen vaste prijs voor bovenstaande diensten, omdat ik vind dat iedereen spellen moet kunnen ontdekken. Mijn vergoeding pas ik aan aan het budget dat jij beschikbaar hebt.