Over mij

> Wat is de missie van Pen & Pion?

Goed dat je het vraagt, dank je! Ik ben sterk overtuigd van de kracht van spellen. Ik geloof dat we met spellen vaardigheden trainen, kennis verdiepen, sociale banden versterken en tegelijkertijd plezier kunnen hebben. Ik zit diep in de spellen en ik wil meer mensen laten kennismaken met die spellen. Een speciaal type mens in het bijzonder: the new generation!

Ik gun kinderen en jongeren spellen waarin ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan, waarin ze hun creativiteit kunnen uiten, waardoor ze nieuwe werelden leren kennen en bestaande kennis opeens als een kwartje voelen vallen.

> Verkoop je spellen?

Nee, ik verkoop geen spellen! Ik zoek spellen bij (leer)doelen en doelgroepen, zodat jij daar direct een overzicht van hebt. Daarvoor kijk ik niet alleen wat er in Nederland beschikbaar is, maar kijk ik ook (ver) over de grens. Die pareltjes koop ik, zodat jij ze kunt uitproberen voordat je de stap waagt ze in het buitenland te bestellen.

Ik verkoop dus geen spellen, ik zet op een rij, verzamel, categoriseer, beoordeel en beschrijf. Maar ik verkoop niet. Alhoewel…. soms wel.

> Sta je zelf voor de klas?

Nee en ja. Ik geef trainingen Nederlands aan volwassen anderstaligen. Dat zijn meestal individuele lessen en dan zit ik gewoon aan tafel met mijn cursist in de vergaderkamer van haar/zijn werk. Een paar keer per jaar sta ik wel voor de klas, want dan geef ik een training voor ICM. En als ik workshops voor Pen & Pion geef, sta ik natuurlijk ook voor de klas.

> Werk je voor een uitgever van spellen?

Nee, want anders zou ik niet onafhankelijk zijn. Ik wil je kunnen vertellen over alle spellen die er op de markt zijn. Ik heb wel contact met uitgevers en bel ze wel eens op om een presentexemplaar van een spel te vragen waarover ik wil schrijven.

> Wat weet je eigenlijk van onderwijs?

Na mijn studie Taalonderwijskunde aan de UU heb ik mijn lesbevoegdheid BVE gehaald en een tijd Nt2-lessen gegeven binnen het Volwassenenonderwijs. Ook heb ik gewerkt als onderwijsbegeleider en ontwikkelaar van educatieve producten bij de CED-groep Rotterdam.

Maar dat is alleen mijn theoretische achtergrond. Ik ben ook moeder van een zoon van 11 (nu ik dit schrijf). Mijn zoon is een slimme, gevoelige en nieuwsgierige jongen die zijn weg heeft moeten vinden in het basisonderwijs. Door hem ben ik veel gaan lezen over hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid. Dat drukt je met je neus op het reilen en zeilen van het huidige onderwijssysteem, kan ik je wel zeggen!

Daardoor ben ik me steeds meer gaan interesseren in onderwijsvernieuwing, de toekomst van onderwijs en andere manieren van lesgeven. Wat mij betreft is de inzet van spellen daar een volwaardig onderdeel van.

> In mijn klas wil ik meer spellen inzetten, heb je wat tips voor me?

Absoluut! Ik heb een website vol tips. Ik heb schoolvakken als rode draad genomen en daarmee een aantal hoofdcategorieën gedefinieerd die je rechts als keuzemenu ziet.

Wil je meer, zoals persoonlijk advies, een workshop om wegwijs te worden in het brede aanbod spellen of wil je hulp om spellen te implementeren in je leerlijn? Neem dan contact met me op, zodat ik je een aanbod op maat kan doen.

> Ik wil Pen & Pion steunen. Hoe doe ik dat?

Natuurlijk vind ik het heel erg leuk om een workshop of spellenmiddag voor je te organiseren. En ik word helemaal enthousiast als je besluit spellen op te nemen in je lesprogramma.

Ben je niet verbonden aan een school, maar ben je wel enthousiast over het werk van Pen & Pion dan kan je me ook steunen. Door mijn berichten te liken en te delen, maar bijvoorbeeld ook door je aankopen bij bol.com via mijn website te doen. Sinds kort kan je me ook steunen via Buy me a Coffee.

> Wil je samenwerken?

Altijd! Samen kunnen we nog meer bereiken. Ik ga graag koffie of thee met je drinken om verder te praten over mogelijkheden tot samenwerking.

> Hoe kan ik contact met je opnemen?

Bel, mail, app: marion@pen-en-pion.nl  / 06 – 4470 61 63.

Over mijn netwerk

Samen met sparringpartner Inez van Games and Learning werk ik aan serious games en aan onze missie: meer spellen, meer spelers!

Met Marco van Puzzeltochtenonline en Marcel van Liberation Games ontwikkel ik een hele toffe escape room. Sssst…mag ik nu nog niks over zeggen.

Mijn Pinterest-hero is Arlette van Pincreative. Zij heeft mijn Pinterestpagina opgezet en zo vormgegeven dat ik het nu zelf makkelijk kan bijhouden.

Mijn sparringpartner over ondernemerschap, teksten, taal en cultuur is Leontine Tacoma.

Speels onderwijs is ook muziek. Collega Jurriaan Klomp biedt met zijn programma Ridder Mark een manier om leesvaardigheid te stimuleren in het onderwijs.