Over Pen & Pion

Wil je een review laten schrijven? Een workshop volgen? Heb je een vraag of interesse om met mij samen te werken?

Bel, mail, app: marion@pen-en-pion.nl  / 06 – 4470 61 63

Ha,

Ik ben Marion, oprichter en eigenaar van Pen & Pion. Ik ben zelfstandig ondernemer, moeder van een zoon in het basisonderwijs en vrouw van een fervent gamer. In mijn werkende leven ben ik (taal)onderwijskundige, trainer, blogger en materiaalontwikkelaar.

Als kind hield ik al veel van spellen. Ik heb dan ook enorm veel gekaart vroeger: tussen de middag met mijn moeder, op familiefeestjes met mijn nichten en neef en op vakanties als het regende. Daar is het zaadje geplant, want ik ben nog steeds een enorme spellenfan.

Door spellen te spelen met mijn zoon, ontdekte ik dat spellen zoveel meer zijn dan alleen maar een leuk tijdverdrijf: een spel vraagt om sociale vaardigheden, inzicht, kennis, strategie en zo veel meer. Tegelijkertijd vroegen steeds meer mensen me om tips voor een spel. Zo is het idee voor Pen & Pion geboren.

Over deze website

Heb je (leer)doelen die je met je kinderen, leerlingen of collega’s wilt behalen? Dan kan je daarvoor natuurlijk zelf een spel maken. Maar waarom zou je én het wiel opnieuw uitvinden én uren knippen, plakken en uitwerken én daarmee weer extra materiaal op de wereld zetten als er al een enorm aanbod aan spellen is.

Op Pen & Pion laat ik je zien welke spellen er zijn en voor welke doelen je die kan inzetten.

Reviews voor spellen in de les schrijf ik het liefst nadat ik het spel heb laten spelen door een groep kinderen. Die kinderen zie je bij Pen & Pion nooit op de foto, omdat ik vind dat een kind recht heeft op zijn/haar privacy. Misschien zie je soms eens een hand in beeld of hoor je op de video iemand praten. Maar meer dan dat zet ik bewust niet in. Ik laat de kinderen trouwens ook zelf een pseudoniem verzinnen, zodat zij zeggenschap hebben hoe ik naar hen verwijs in de review.

Alle foto’s op deze website maak ik zelf. Tja, en dan zie je soms dat ik geen professioneel fotograaf ben. Hé, ik doe mijn best 😉

Over mijn netwerk

Samen met sparringpartner Inez van Games and Learning werk ik aan serious games en aan onze missie: meer spellen, meer spelers!

Met Marco van Puzzeltochtenonline en Marcel van Liberation Games ontwikkel ik een hele toffe escape room. Sssst…mag ik nu nog niks over zeggen.

Mijn Pinterest-hero is Arlette van Pincreative. Zij heeft mijn Pinterestpagina opgezet en zo vormgegeven dat ik het nu zelf makkelijk kan bijhouden.

Mijn sparringpartner over ondernemerschap, teksten, taal en cultuur is Leontine Tacoma.

Speels onderwijs is ook muziek. Collega Jurriaan Klomp biedt met zijn programma Ridder Mark een manier om leesvaardigheid te stimuleren in het onderwijs.