Aftellen tot december met 26 gave spellen – E = Escape Room The Game

inspiratie, samenwerken

De decembermaand komt eraan! De maand om goed gezelschap op te zoeken, lekker te eten, te drinken, bij te praten en spellen te spelen! In de 26 dagen tot december geef ik je elke dag een spelidee: 26 letters om inspiratie op te doen voor leuke sinterklaascadeautjes en/of lieve kerstattenties.

E = Escape Room The Game

Waarom Escape Room The Game?

Escaperooms zijn mateloos populair. En terecht, want vaak zijn het originele thema’s die heel mooi zijn uitgewerkt. Bovendien is het tof om met een groep samen te werken om onder tijdsdruk de code van de escaperoom te kraken.

Met Escape Room The Game speel je zo’n escaperoom gewoon thuis. Je hoeft de deur er niet voor uit en je hoeft er ook niet een hele groep voor op te trommelen, want deze escaperoom speel je al vanaf 3 personen.

4 avonturen in 1 spel

In het basisspel Escape Room The Game zitten vier avonturen die oplopen in moeilijkheidsgraad.

Per avontuur krijg je een envelop waarin weer aparte enveloppen en onderdelen zitten die je tijdens het spel nodig hebt. Op al het materiaal staat heel duidelijk aangegeven wanneer je het open mag maken.

Ook zit er een Chronodecoder in de doos. Dit is de klok met de grote rode knop die je aan het begin indrukt. De tijd begint dan te lopen en je hebt 60 minuten om het mysterie op te lossen.

Op bepaalde tijdstippen mag je een hintkaart gebruiken. Op de hintkaarten staat precies welke je wanneer mag bekijken. Soms ben je heel blij met de hint en soms krijg je informatie die je net zelf had gevonden: duuuuh!

Wil je tips hoe je een escaperoom succesvol kraakt? Lees dan deze blog met met 10 tips hiervoor.

Heel veel keus!

Wij hebben thuis het basisspel Escape Room The Game. Inmiddels zijn er heel veel uitbreidingen en varianten:

Drie spellen in de Jumanji Familie Editie (Nederlandstalig):

Twee spellen speciaal voor 2 personen:

Vier nieuwe avonturen in Escape Room The Game – basisspel 2:

Twee avonturen Escape Room The Game met Virtual Reality:

Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan hier voor de complete A-Z (ja, nu nog niet natuurlijk 😉 de lijst groeit en is compleet op 1 december. Precies op tijd om nog wat last minute inkopen te doen!)

Algemene informatie over Escape Room The Game:

  • aantal spelers: 3 – 5
  • tijd: 60 minuten (dat is de tijd die je krijgt om de escaperoom op te lossen) + wat extra tijd met alles klaarleggen, de juiste enveloppen zoeken, taken verdelen etc.
  • vanaf: op de doos staat 16+, maar wij hebben het al gespeeld toen zoon 9 was. Hij deed net zo goed mee, was alleen iets gefrustreerder toen we het niet haalden. We hadden hem als extra taak gegeven om de tijd voor de hint in de gaten te houden en de hintkaarten voor te lezen.
  • prijs: afhankelijk van welk spel je kiest, het basisspel is € 28,99.

In deze blog staan affiliatie-links.

Dit artikel delen:

inspiratie

Z = Zoomaka

De Z is ook van zzzzoveel onbekende spellen te ontdekken. In dit Zweedse kaartspel bouw je je eigen dierentuin. Onder gratis downloads vind je de Nederlandstalige hulpkaartjes voor Zoomaka.