Aftellen tot december met 26 gave spellen – E = Escape Room The Game

De feestdagen komen eraan! De tijd om goed gezelschap op te zoeken, bij te praten én spellen te spelen! Zoek je nog een origineel cadeau voor onder boom? Ik geef je 26 tips voor een spel.

De E van Escaperoom The Game

Escaperooms zijn mateloos populair. En terecht, want vaak zijn het originele thema’s die heel mooi zijn uitgewerkt. Bovendien is het tof om als groep smalle te werken en onder tijdsdruk de code te kraken.

Met Escaperoom The Game speel je zo’n escaperoom gewoon thuis. Je hoeft er ook niet een hele groep voor op te trommelen, want deze escaperoom speel je al vanaf 3 personen.

4 avonturen in 1 spel

In het basisspel Escaperoom The Game zitten vier avonturen die oplopen in moeilijkheidsgraad.

Per avontuur krijg en een envelop waarin weer aparte enveloppen en onderdelen zitten die je tijden het spel nodig hebt. Op al het materiaal staat heel duidelijk aangeven wanneer je het open mag maken. 

Ook zit er een Chronodecoder in de doos. Dit is de klok met de grote rode knop die je aan het begin indrukt. De tijd begint te lopen en je hebt 60 minuten om het mysterie op te lossen.

Op bepaalde tijdstippen mag je een hintkaart gebruiken. Op de hintkaarten staat precies wanneer je welke mag bekijken. Soms ben je heel blij met de hint en soms krijg je informatie die je net zelf had uitgevonden: duuuuh!

Wil je tips hoe je succesvol een escaperoom kraakt. Lees dan deze blog met 10 tips.

Heel veel keus!

Wij hebben thuis het basisspel Escaperoom The Game. Inmiddels zijn er enorm veel uitbreidingen en varianten. Zoals de Jumanji Familie Editie, een escaperoom speciaal voor 2 personen, de uitbreiding op het basisspel en een combinatie tussen een escaperoom en een  puzzel.

Wil je meer inspiratie voor mooie, leuke, grappige en originele spellen? Kijk dan hier voor het complete A-Z voor de feestdagen. Je hebt nog genoeg tijd om cadeaus te kopen die straks indruk maken! Koop je via een link in deze review dan steun je ook nog eens Pen & Pion!

Algemene informatie over Escaperoom The Game

  • aantal spelers: 3 – 5
  • tijd: je krijgt 60 minuten om de escaperoom op te lossen. Daarnaast moet je extra tijd rekenen voor het klaarleggen van de spullen, het zoeken van de juiste enveloppen, verdelen van de taken etc.
  • vanaf: op de doos staat 16+, maar wij hebben het al gespeeld toen zoon 9 was. Hij puzzelde net zo hard mee, was alleen iets gefrustreerder toen we het niet haalden. We hadden hem als extra taak gegeven om de tijd voor de hint in de gaten te houden en de hintkaarten voor te lezen.
  • prijs van het basisspel: afhankelijk van welk spel je kiest, het basisspel is € 38,52 (update najaar 2022)

In deze blog vind je affiliate-links

Dit artikel delen: