Aftellen tot december met 26 gave spellen – L = Li La Lawaai

De decembermaand komt eraan! De maand om goed gezelschap te zoeken, lekker te eten, te drinken, bij te praten en spellen te spelen! In de 26 dagen tot december geef ik je elke dag een spelidee: 26 letters om inspiratie op te doen voor leuke sinterklaascadeautjes en/of lieve kerstattenties.

L = Li La Lawaai

Waarom Li La Lawaai?

Deze keer een spel speciaal voor de kleintjes. Wat ik zo leuk vind aan Li La Lawaai is dat het anders is dan andere spellen. Bij Li La Lawaai moet je namelijk heel goed luisteren!

Het spel maakt deel uit van een serie van 4 spellen voor de 4/5-jarigen. Lees hier meer over de hele serie.

Klappen, sissen, kloppen

Li La Lawaai bestaat uit kaarten met mooie, heldere tekeningen. Je legt 9 voorwerpen in een cirkel in het midden van de tafel. Daarna leg je de vos in de auto naast een van de voorwerpen. Dat is het startpunt.

De eerste speler is de lawaai-maker. Ze draait een kaart om van de stapel en laat die aan niemand zien. Op die kaart staat waar de vos met de auto naartoe moet (hier: de veer) en hoe je die afstand aan moet duiden (hier: op tafel kloppen). Hoe harder je klopt, hoe verder het is.

De lawaai-maker klopt nu op tafel. Precies zo hard als ze denkt dat nodig is om (hier) van de schaar naar de veer te komen. Daarna raadt iedere speler waar de vos naartoe gaat.

Degene die het goed heeft, krijgt de kaart en is aan de beurt om een kaart om te draaien en een geluid te maken. Als er meer mensen goed geraden hebben, krijgt iedereen een kaart van de stapel.

In Li La Lawaai draai je kaarten met verschillende geluiden om: soms moet je in je handen klappen, soms op de tafel kloppen of sissen als een slang of een indianenkreet maken.

Li La Lawaai is een spel voor de kleintjes, maar mijn zoon van 10 en ik zijn er ook heel enthousiast over. De studenten Onderwijs Assistent die ik het voor hun opleiding liet zien, bleven het ook heel fanatiek spelen. Het is gewoon een erg leuk tussendoor spelletje.

https://youtu.be/z9I2JoMnqOE

Wil je meer inspiratie superleuke decembercadeaus? Kijk dan hier voor inspiratie van A – Z. Begin december helemaal compleet, zodat je nog snel wat last minute inkopen kunt doen!

Algemene informatie over Li La Lawaai:

  • Aantal spelers: 2 – 6, maar als je het in teams speelt kan je het natuurlijk met nog meer mensen doen.
  • tijd: 10 minuten
  • vanaf: op de doos staat 5+, maar ik schat in dat jongere kinderen dit ook al kunnen spelen. Zeker omdat de plaatjes er aantrekkelijk uitzien en het spel eenvoudige regels heeft.
  • prijs: € 14


In dit artikel staan affiliate-links.

Dit artikel delen: