Aftellen tot december met 26 gave spellen – L = Li La Lawaai

Luister goed!

De vos ligt bij de schaar. Jij weet als enige dat hij moet racen (vooruit natuurlijk!) naar de veer. Hoe hard moet je dan op de tafel kloppen? Als je heel zacht klopt, rijdt de vos een heel klein stukje. Klop je harder dan rijdt hij verder.

Dus? hoe hard klop je?

De andere spelers luisteren heel goed en geven dan aan waar zij denken dat de vos met zijn raceauto naartoe scheurt.

Een spelletjes waarbij je goed moet luisteren. Ik vind het een origineel concept! 

Li-la-lawaai is een van de spelletjes in de gele serie van White Goblin Games.

Een serie speciaal voor de jongste spelers.

Klappen, sissen, kloppen

Li-La-Lawaai bestaat uit kaarten met mooie, heldere tekeningen. Het spel zit in een klein doosje (makkelijk mee te nemen!) en je zet het in een paar seconden op. Maar niet in stille ruimte spelen, want bij dit spel moet je lawaai maken. Soms moet je in je handen klappen, soms op de tafel kloppen of sissen als een slang of een indianenkreet maken.

1. Maak een cirkel

Leg de 9 kaarten met voorwerpen in een cirkel in het midden van de tafel. Daarna leg je de vos in de auto naast een van de voorwerpen. Dat is het startpunt.

2. Kies een lawaai-maker

De eerste speler is de lawaai-maker. Ze draait een kaart om van de stapel en laat die aan niemand zien. Op die kaart staat waar de vos met de auto naartoe moet (hier: de veer) en hoe je die afstand aan moet duiden (hier: op tafel kloppen). Hoe harder je klopt, hoe verder het is.

3. Maak lawaai en luister goed

De lawaai-maker klopt nu op tafel. Precies zo hard als ze denkt dat nodig is om (hier) van de schaar naar de veer te komen. Daarna raadt iedere speler waar de vos naartoe gaat.

Degene die het goed heeft, krijgt de kaart en is aan de beurt om een kaart om te draaien en een geluid te maken. Als er meer mensen goed geraden hebben, krijgt iedereen een kaart van de stapel.

Alleen voor kleintjes?

Li La Lawaai is een spel voor de kleintjes, maar mijn zoon van 10 en ik zijn er ook heel enthousiast over. De studenten van de mbo-opleiding Onderwijs Assistent trouwens ook 😄. Ik liet het deze groep voor hun opleiding liet zien en ze speelden het heel fanatiek!

De gele serie is de moeite waard om eens te bekijken

Er zitten spellen bij die werken aan basisconcepten als tijd, geluid, concentratie. Maar ook aan het leren spelen van een spel. Hoe gaat dat met de dobbelsteen rollen en stapjes nemen met een pion? Ik heb hier vier spellen beschreven. Inmiddels heeft het spel Sjakie Speurneus zich ook aangesloten bij de serie.

Wil je meer inspiratie voor mooie, leuke, grappige en originele spellen? Kijk dan hier voor het complete A-Z voor de feestdagen. Je hebt nog genoeg tijd om cadeaus te kopen die straks indruk maken! Koop je via een link in deze review dan steun je ook nog eens Pen & Pion!

Algemene informatie over Li-La-Lawaai

  • aantal spelers: 2 – 6, maar als je het in teams speelt kan je het natuurlijk met nog meer mensen doen.
  • tijd: 10 minuten
  • vanaf: op de doos staat 5+, maar ik schat in dat jongere kinderen dit ook al kunnen spelen. Zeker omdat de plaatjes er aantrekkelijk uitzien en het spel eenvoudige regels heeft.
  • prijs: € rond € 12,00 (update najaar 2023)

Je vindt affiliatelinks in deze tekst. Als je via deze links het spel (of iets anders) aanschaft, steun je de website en het werk van Pen & Pion 🎲🧩♟️

Dit artikel delen: