Ben jij de ander te snel af? Mr. Jack is een slim spel voor 2 personen

Hou je wel van een potje schaken, dan is Mr. Jack Londen Detective een leuke, luchtige appetizer voordat je aan het echte kerstdiner begint.

Een persoon speelt de detective en de ander Mr. Jack die in vermomming door Londen trekt. Je speelt het spel in 8 rondes. Wie is wie te slim af? Onthult de detective de ware identiteit van Mr. Jack of ontvlucht Mr. Jack de politie door de donkere Londense steegjes? 

Lekker tactisch spelen waardoor je je tegenstander in de val lokt.

Het is nog licht….

In het midden van de tafel leg je het grote speelbord. In de spelregels staat precies wat de startopstelling is. Als alles klaar staat, pakt de speler die Mr. Jack speelt de bovenste kaart van het stapeltje personenkaarten. Dit is de persoon wiens identiteit Jack heeft geleend.

Aan het eind van elke ronde hoor je van Jack of er een getuige is of niet. Een getuige betekent dat Mr. Jack in het licht van een lantaarn stond of dat er iemand naast hem naast hem stond.

1. Kies een kaart en speel je karakter

Er zitten 8 personen in het spel. Iedere ronde leg je er daar vier van open neer.

In de eerste ronde begint de detective: zij kiest een personenkaart en speelt die. Dan is Jack, Jack mag een kaart kiezen en spelen en daarna een tweede kaart kiezen en spelen. De kaart die overblijft is voor de detective. In de tweede ronde is de volgorde precies andersom en begint Jack met 1 kaart.

Iedere persoon mag een aantal stapjes op het bord doen én heeft een speciale vaardigheid. Zo mag John Smith, lantaarnopsteker van beroep, lantaarns op het bord verplaatsen en mag Sherlock Holmes de bovenste kaart van het dek met verdachten bekijken.

2. Roep getuigen op

Aan het eind van een ronde vertelt Mr. Jack of er getuigen zijn of niet. Als er getuigen zijn, zijn alle onzichtbare personen (die dus niet in het licht staan) onschuldig. De detective kan die personen omdraaien naar de witte kant. Langzamerhand kan de detective zo steeds meer mensen van zijn lijstje vinken. Maar als Mr. Jack het spel slim speelt, krijgt de detective steeds net niet de informatie die hij zoekt.

3. Een lantaarn doven

Aan het eind van een beurt doof je een lantaarnpaal. Dat betekent dat de lantaarns op nummer uit het spel gaan. Het wordt langzaam donker in Londen…..

4. Volgende ronde

Als alle personenkaarten zijn gespeeld (dat is na elke tweede ronde) schud je de kaarten en legt er weer vier open. Een nieuwe ronde om de dader te vinden of aan de politie en het speelbord te ontsnappen

Het wordt langzaam donker…..

Kat en muis

Mr. Jack Londen Detective is een echt kat-en-muis-spelletje.

Het kiezen van de kaarten is een cruciaal deel van het spel. Want kies je een kaart zodat de ander die niet kan spelen of kies je hem omdat jij die actie wilt uitvoeren?

Het doel voor Mr. Jack is om in een van de hoeken van het spelbord te ontsnappen. Maar natuurlijk kan je je steen daar niet al te opvallend naartoe bewegen. Hoe breng je je tegenstander op een dwaalspoor?

Wij vinden Mr. Jack Londen Detective een licht, luchtig en toch heel tactisch spel.

Wil je meer inspiratie voor mooie, leuke, grappige en originele spellen? Kijk dan hier voor het complete A-Z voor de feestdagen. Je hebt nog genoeg tijd om cadeaus te kopen die straks indruk maken! Koop je via een link in deze review dan steun je ook nog eens Pen & Pion!

Algemene informatie over Mr. Jack Londen Detective

  • aantal spelers: 2
  • tijd: 30 minuten
  • vanaf: 9+
  • prijs: € 24 – najaar 2023

Je vindt affiliatelinks in deze tekst. Als je via deze links het spel (of iets anders) aanschaft, steun je de website en het werk van Pen & Pion 🎲🧩♟️

Dit artikel delen: