O = Odin en Ode aan de spelers

We zeggen het van december, maar eigenlijk is elke maand prima. Als je goed gezelschap opzoekt, lekker eet, drinkt en bij kan praten. Dit jaar staan daar natuurlijk ook spellen bij op tafel! Ik geef je 26 tips. Deze keer:

O = Odin

Waarom Odin?

Als je Odin uit de kast pakt, heb je een doos van ruim 3 kilo in je handen. Dit spel bestaat uit enorm veel onderdelen. Bovendien bevat de doos de volgende boekwerken: 1. Spelregels, 2. Een appendix en 3. Een almanak. Dus je leert hoe je het speelt én je krijgt een berg achtergrondinformatie.

In het spel ben je een Viking die handelt, gebieden ontdekt, staten sticht, een veestapel hoedt en plundert. Alles om uiteindelijk de rijkste Viking te worden. Iedere beurt maak je afwegingen waar je in investeert. Tenminste, als die optie niet voor je neus wordt weggekaapt.

Het is een spel waar je zeker een middag aan zit. Heerlijk, zo’n spel waar je helemaal in kan duiken.

Alhoewel, hier 👇 komt Odin er niet zo goed vanaf 😆

https://www.youtube.com/watch?v=vb4fgKzPaTE

Nou ja, eigenlijk de liefhebbers van Odin. Dat zijn schijnbaar nogal stoffige, vage types met foute staartjes en zwarte kleding.

Ik dacht het niet!

In 2016 startten mijn man en ik de spellenclub Dobbelix. Er kwamen fanatieke spelers, gezelligheidsspelers en soms ook gewoon met-spelletjes-meekijkers op af. Iedereen was (en is) welkom en brengt zijn eigen spellen mee of schuift ergens aan. Ook RTV Utrecht kwam bij ons langs:

https://youtu.be/FtC0DTZfmM8

Inmiddels zijn we vier jaar verder en heb ik enorm veel toffe mensen leren kennen via de spellen. Aardige types die totaal niet stoffig en vaag zijn.

Spellen zijn niet alleen leuk voor kinderen. Ook voor volwassenen is een spel een perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen. Of om weer eens bij te praten met oude bekenden. Bovendien ben je niet alleen aan het socializen, maar laat je ook je hersenen kraken!

Wil je meer inspiratie voor superleuke zwaardere en minder zware spellen? Kijk dan hier voor inspiratie van A – Z.

Algemene informatie over Odin:

Voorzijde Odin
  • aantal spelers: 1 – 4
  • tijd: op de doos staat: 30 minuten per persoon. Zo snel is het ons nog nooit gelukt. Ik zou zeggen: neem er ruim de tijd voor, bijvoorbeeld een middag of een hele dag en las wat pauzes in.
  • vanaf: 12 jaar, maar onderschat nooit een jonge speler. Dit spel is tactiek en doet geen beroep op taalvaardigheid.
  • prijs: € 67


In dit artikel vind je affiliate links.

Dit artikel delen: