Denk na over je business met Playground for Entrepreneurs

Playground for entrepreneurs uitnodiging
sprekers playground for entrepreneurs
Lego Serious Play bouwsel

Onverwachte vragen

Na deze warming up, richtten we ons op het bordspel van Playground for Entrepreneurs. Inge maakte dit spel zodat deelnemers in een veilige omgeving kunnen werken aan hun bedrijf.

Met dit spel kan je je uitdaging delen, van elkaar leren en aan je (bedrijfs)ontwikkeling werken.

Het speelbord is verdeeld in vier vakken waarop een keur aan kaartjes ligt. Als startspeler aan mij de eer om als eerste de dobbelsteen te gooien. Je leest alle kaartjes met hetzelfde getal als de dobbelsteen. Daarna kies je een kaartje, leest het voor en vertelt in 2 minuten wat dat te maken heeft met jou. Voor mij de vraag: welk merk in een andere branche heeft een image dat jij voor jouw bedrijf ook wel zou willen hebben?

Een vraag waar ik niet direct een antwoord op paraat heb. Ik heb in de groep dan ook een beetje stotterend mijn verhaal gedaan. Omdat de groep daarna 1 minuut krijgt om hun feedback en/of gedachten te delen over de vraag, leverde het me uiteindelijk waardevolle input op. Het is nu een vraag waar ik nog weleens over nadenk als ik zelf enthousiast raak over een merk of product.

Het spelbord met dobbelsteen en kaartjes fungeert als leidraad voor gesprek en uitwisseling tussen de spelers. Het maakte het een prettige uitwisseling, omdat de kaartjes soms onverwachte en verrassende vragen opwierpen. De feedback van medespelers, uit verschillende branches en met verschillende jaren ervaring, gaf verfrissende input.

Met het spel Playground for Entrepreneurs streeft Inge de Dreu een aantal doelen na. Het spel:

  • Versterkt ondernemers: het spel helpt je marktinzichten te herzien en te verrijken en leert je te navigeren op de ondernemersreis.
  • Bevordert veerkracht: omdat de game focust op aanpassing van strategie en de ‘zoektocht’ die kenmerkend is voor de eerste fasen van het ondernemerschap, helpt het beginnende ondernemers die uitdagingen aan te gaan.
  • Stimuleert vindingrijkheid: ondernemerschap vereist veel ‘uitzoeken’. Door het spel wisselen ondernemers informatie uit en kunnen ze profiteren van en bouwen op collectieve kennis.
  • Bevordert samenwerking tussen collega’s: het spel bevordert een omgeving waarin ondernemers leren om elkaar te ondersteunen.
Playground for entrepreneurs spelbord
Los kaartje uit het spel Playground for Entrepreneurs

Dit artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.