R = Rhino Hero – een balansspel voor jong en niet-meer-zo-jong

Het wordt weer vroeger donker; tijd voor spellen op tafel! Ik geef je hier 26 letters = 26 spellentips. De 18de letter van het alfabet is een favoriet onder alle leeftijden:

R = Rhino Hero

Waarom Rhino Hero?

Wat is er nou leuker dan samen een toren bouwen?!? Dat hebben ze bij de educatieve spellenuitgever Haba heel goed begrepen. Zij maakten Rhino Hero, een bouwspel met een strategisch element.

Natuurlijk wil je samen zo hoog mogelijk komen met je toren. Tegelijkertijd wil jij wel degene zijn die de laatste kaart erop legt en de winnaar wordt.

Muren zetten, daken leggen

Iedere speler krijgt 5 dakkaarten. Soms zijn dat gewone kaarten, soms zijn dat pestkaarten. In je beurt zet je een of twee muurtjes neer uit de algemene voorraad. Daarna leg je er een dak op. Dat dak bepaalt wat de volgende speler moet doen.

Leg je bijvoorbeeld de groen +1 kaart neer, dan moet de volgende speler een extra dakkaart in haar hand nemen. Leg je het blauwe uitroepteken neer, dan slaat de volgende speler een beurt over.

Het leukst is de kaart met Rhino Hero. Dat betekent dat de volgende speler de pion van Rhino Hero in de toren moet verplaatsen. Hoe hoger en wiebeliger de toren is, hoe moeilijker het is Rhino Hero te verplaatsen.

Degene die de toren laat omvallen heeft verloren! Daarmee is Rhino Hero niet alleen een gezellig bouwspel voor de hele familie, maar breng je er ook nog wat strategie in.

Zelf heb ik het basisspel van Rhino Hero, dat je gewoon op tafel bouwt. Wil je echt uitpakken, kies dan voor de extra grote versie: Rhino Hero Super Battle. Daarmee haal je makkelijk het plafond.

Wil je meer inspiratie voor spelletjes waarbij je mag bewegen en bouwen? Of zoek je andere superleuke cadeaus? Kijk dan hier voor inspiratie van A – Z.

Algemene informatie over Rhino Hero:

  • aantal spelers: op de doos staat 2 – 5, maar geef je alle spelers 1 dakkaart dan kan je dit makkelijk met een grotere groep spelen.
  • tijd: dat ligt er natuurlijk aan hoe stressbestendig jullie bouwen, reken op 15 minuten.
  • vanaf: op de doos staat 5 – 99 jaar. Tja, het gaat vooral om een vaste hand. Natuurlijk kan je dit met jongere kinderen spelen en niet zozeer op de pestkaarten letten. En als je op je 100ste nog een vaste hand hebt, mag je ook gewoon meedoen 😉
  • prijs: het basisspel kost € 13,95, Rhino Hero Super Battle kost € 31,90.


In dit artikel staan affiliate-links.

Dit artikel delen: