Leuk dat je even komt snuffelen bij het extra materiaal. Hier vind je drie van de twaalf extraatjes. De rest kan je downloaden via de QR-code in het magazine.

Spel in de rekenles

In haar artikel op pagina 12 en 13 geeft Anneke een checklist met voorwaarden waaraan een goed rekenspel moet voldoen. Hier download je twee overzichten met spellen.

Ook krijg je Haaibaai en Canadees Vermenigvuldigen cadeau. Download de handleiding en het kopieerblad om direct aan de slag te gaan in de rekenles!

Bedenk je eigen spel met Multi Playing Cards

Met Multi Playing Cards heb je heel veel spellen in handen. En het past allemaal in een doosje! Zoek je inspiratie voor spellen bij de kaarten op pagina 23. Huub, de bedenker van Multi Playing Cards, heeft een gratis inspiratieboek voor je met 180 pagina’s spelsuggesties. Omdat dit een vrij groot bestand is om te downloaden, is het handig dit direct bij Huub aan te vragen.  Stuur dan even een mailtje naar Multi Playing Cards.

Logo multi playing cards

Spellen inzetten om executieve functies te versterken

Céline, coördinator bij het Vives SpellenLab, vertelt op pagina 19 – 20 hoe spellen kunnen helpen bij het oefenen van executieve vaardigheden. Het SpellenLab maakte een handige database waarmee je kunt zoeken op bijvoorbeeld leeftijd, tijdsduur en moeilijkheidsgraad.

In het Vives Spellenlab kun je zelf materiaal raadplegen en spellen uitproberen. Ook kun je er een workshop volgen over de inzet van spellen in jouw onderwijspraktijk. Boek bijvoorbeeld een workshop voor een halve dag en koppel daar een uitje aan vast naar Brugge. Prima teamdag!