Groep

Een spel kan je vaak makkelijk omzetten van 4 personen naar een groep. Bijvoorbeeld door in teams te werken of door twee spellen te combineren.

De spellen hieronder zijn als basisspel geschikt om met 5 of meer personen te spelen.

Om het overzichtelijk te maken, heb ik op deze pagina de spellen ingedeeld op belangrijkste vaardigheid/kennis. Daar vind je ze op alfabet. In de rechterkolom zie je ook een verdere uitwerking van vaardigheden, zodat je met een spel nog beter kan aansluiten bij specifieke leerdoelen per groep. Ook vind je daar een link naar de review of blog waarin ik het spel bespreek. Sommige spellen hebben geen link, die heb ik beschreven in mijn nieuwsbrief of op social media.

Met de button in de linkerkolom leg je het spel direct in je winkelmandje van Bol.com en kan je het meestal de volgende dag al spelen. Tot slot zie je in de middelste kolom een plaatje met meer verkoopinformatie zoals de prijs en of het nog in voorraad is. Heb je een hele goede advertentieblocker, dan zie je het plaatje helaas niet.

Samen gaat de groep op reis van eiland naar eiland. Reis jij mee of stap je uit? – naar de review

Roll and write dat je met een groep tot 100 personen kunt doen. – naar de review

Draai een foto om en zet allemaal in het geheim in bij wie die foto het beste past. – naar de review 

Maak sets compleet en geef je teamgenoten met een geheime code door dat jij een kwartet hebt. Slim, dynamisch spel. – naar de review 

Dit spel speel je in twee teams. Draai ongezien aan de wijzer van de schaal. Pak daar een kaartje met twee uitersten en geef je teamgenoten een hint, zodat zij kunnen voorspellen waar de wijzer staat.

Hints, maar dan met een partner. Die partner is opblaaspop The Dude en zie die maar eens mee te laten werken.