Handige extra’s en gratis downloads

Handige downloads bij spellen

🎲 Adventure by Book – om niet op de spelregels te hoeven schrijven, download je de missiebladen (en antwoorden) op de site van 999 Games.

🎲 Artisjokken een supergeinig kaartspelletje waardoor je gewoon trek krijgt in groente! Belangrijk is wel de vaste volgorde in je beurt. Wil je die in je buurt hebben voor het overzicht, dan heb ik de stappen hier voor je op een rijtje gezet:

Meer over het spel Artisjokken weten? Lees dan hier de review.

🎲 Sagrada – Sagrada hulpkaarten Nederlands

🎲 Zoomaka: print, knip en vouw de kaartjes dubbel. Iedere speler heeft nu een snel overzicht van de acties en de betekenis van de kaarten –  Zoomaka – overzichtskaartjes

🎲 Panic Lab biedt op deze pagina een download met extra lessuggesties en instructie voor een stapsgewijze opbouw van het spel vanaf 3 jaar.

🎲 Story Cubes kan je supergoed inzetten in de les. Leerkrachten Victor Stork en Gerdien van der Plas maakten verschillende lessen met de Story Cubes. Hier kan je twee van die lesideeën downloaden: Rory Storycubes – zinnen – samenhang en Rory Storycubes – herken de dingen in het verhaal.

Overigens zet Victor regelmatig toepassingen voor de Story Cubes op zijn Instagram @victorleerkracht.

De volgende spellen kan je online gratis downloaden. Klik op de titel om naar de juiste pagina te gaan: 

🎲 Dobble – Een spel van snelheid, concentratie en observatie. Dobble daagt je uit om dezelfde symbolen te vinden. De speler die als eerste het symbool weet te benoemen wint de kaart. Het spel is geschikt vanaf 6 jaar en ouder en is te spelen in maar liefst 5 verschillende varianten. 

🎲 Dixit – Een fantastisch geïllustreerd spel waarbij spelers op basis van creatief raadselwerk punten verdienen. In het bekroonde bordspel gaan spelers aan de hand van prachtige geïllustreerde kaarten proberen te raden welke kaart past bij de uitleg van de tegenspeler. Om te winnen moet je zorgen dat je je medespelers overtuigd raken van jouw verhaal. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder.

🎲 Timeline Classic – Het spel dat intuïtie en kennis combineert en daarom uitermate geschikt is als educatief spel. In Timeline Classic moeten spelers onderwerpen in de juiste tijd op een tijdlijn plaatsen. Het spel bevat kaarten met belangrijke gebeurtenissen, ontdekkingen of uitvindingen over de hele wereld. Het spel is geschikt voor spelers van 8 jaar en ouder. 

🎲 Unlock! – Het coöperatieve kaartspel, geïnspireerd door escaperooms, maakt gebruik van een eenvoudig systeem zodat je door scènes kunt zoeken, objecten kunt bekijken en puzzels op kunt lossen. Speel Unlock! en ga op avontuur door een te gek verhaal gewoon aan je keukentafel. Het spel bevat verschillende scenario’s en wordt ondersteund door een app. 

🎲 Cortex Challenge – Een trainingssessie voor het brein. In het spel testen de spelers hun geheugen, denkkracht en snelheid. In 8 verschillende uitdagingen van memory tot doolhoven en van kleurenpuzzels tot logica, verdienen spelers punten. De speler met de meeste punten wint. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder. 

🎲 Combo Color – Combo Color is een strategisch familiespel. Ontdek en vergroot je gebied door de vakken in te kleuren terwijl je ook voorwerpen verzamelt en combineert om te winnen. Als het hele bord is ingekleurd stopt het spel en is het tijd om de punten te tellen. Geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder 

🎲 Leer de 23 belangrijkste botten van het menselijk lichaam met het gratis The Bone Game van PlayGames2Learn.

Dit artikel delen: