Parks

Hoe goed ken je de Europese natuur eigenlijk?

Dit weekend kocht ik mijn vakantiespel: Parks. Het is een prachtig spel over de Amerikaanse wildparken. Tijdens het spelen verwonder ik me steeds weer over de schoonheid van de wildparken.

En, zoals dat dan bij mij gaat, ik bedenk ook weer hoe leuk het zou zijn om een uitbreiding op het spel te maken.

Want waarom ken ik wel veel Amerikaanse parken (terwijl ik er nog nooit ben geweest), maar ken ik de parken in Europa nauwelijks van naam. Topo is lang geleden 😅

Parks

Parks is een prachtig vormgegeven spel. Het spel zelf is niet heel ingewikkeld. In vier rondes wandel je door verschillende gebieden waar je fiches (van hout, heel mooi!) verzamelt. Met die fiches koop je parken. Aan het eind van het spel tel je de punten van je parken op bij de punten die je verzamelt voor je persoonlijke doel en de foto’s die je onderweg maakt.

Parks spelbord

Hou je van mooi vormgegeven spellen met pionnen en fiches van goed materiaal? En zoek je een licht, maar wel uitdagend spel. Dan is Parks absoluut een aanrader! Ik ben er in ieder geval weg van!

Lees de kleine lettertjes!

Elke Park-kaart is door een andere kunstenaar gemaakt en elke kaart straalt daarom ook een andere sfeer uit. Je ziet direct of er veel groen is of juist meer een woestijnlandschap. Onder elk park staat een korte beschrijving van het gebied. Ik ben zo’n speler die dat leest.

  • Grand Canyon. Ken ik!
  • Yosemite National Park. Ken ik!
  • Rocky Mountains. Ken ik!

En zelf dus nog nooit geweest, hè. Alleen maar van horen zeggen en vakantiefoto’s van anderen.

Dat kunnen wij ook

Hoe kan het dat ik die Amerikaanse parken wel herken en zo’n prachtig park in bijvoorbeeld Polen niet?

Ik vraag me dat af. Ik denk dat het komt door de aandacht die we de parken geven en de regelmaat waarmee we ze zien. Bijvoorbeeld in zo’n spel als Parks.

Dus waarom niet een Europese variant maken op Parks? Bijvoorbeeld van de Waddenzee, zoals op deze foto?

Dit kan ik niet alleen

Om een Europese variant / uitbreiding te maken op Parks heb ik 49 foto’s nodig van natuurgebieden (liefst wildparken) in Europa. Ik heb daarvoor jullie hulp nodig! Op de socials deed ik al deze oproep:

* comment of mail (marion@pen-en-pion.nl) me de naam + het land van een wildpark in Europa
* comment of mail ook een foto van dat park, graag rechtenvrij, bijvoorbeeld een foto die je zelf hebt genomen

Ik maak dan:
* een download met 49 kaarten van Europese parken
* op de kaart staat jouw naam of de naam van je socials-account (als je dat wilt).

De opbrengst van het project is een pfd die je eind 2022 gratis op Pen & Pion kunt downloaden.

Dit artikel delen: