DOBBELTIME wordt ZINGA. 

Spellenuitgever 999 Games brengt het spel samen met de makers onder een nieuwe naam uit. Extraatje: een bel, om het een nog gekker, sneller spel te maken. 

Wanneer ZINGA in de winkels ligt is nog niet bekend. Hou de site 999 Games in de gaten. 

‘Zo ontdek je hoe slecht je eigenlijk bent in rekenen……’ 

Dat was de optimistische conclusie van mijn zoon na ons eerste potje Dobbeltime. Hij zei het trouwens terwijl hij uit zat te hijgen van het lachen, want we hebben enorm veel lol gehad bij het spelen. En wat hij eigenlijk bedoelde: hoe slecht we zijn in snel rekenen en onder druk beslissingen nemen. 

Want hoewel Dobbeltime gaat over optellen, eigenlijk is het belangrijkste doel om razendsnel te reageren. Maar ook weer niet te snel, anders is de beurt voorbij.

Met Dobbeltime werk je aan executieve vaardigheden én aan rekenen. Je kan het ook prima met beginnende rekenaars spelen en dan meer focussen op het optellen en niet zozeer op het snel reageren. 

Een beetje bingo

Dobbeltime speelt lekker snel en alle spelers zijn elke beurt betrokken. Het doel is een rij/kolom/schuine rij af te vinken. Net zoals bij bingo. 

Elke keer als de dobbelstenen worden gegooid, zoek je heel snel de som van de witten dobbelsteen + een van de gekleurde dobbelstenen en dan sla je op het honk. Je roept je antwoord en de kleur, dus zoiets als: blauw 5! 

Klopt de kleur en het getal én staat het op je bingokaart, dan mag je het afvinken en ben je dichter bij de winst. Klopt het niet, dan is de ronde voor iedereen voorbij. Je moet dus heel zeker zijn van je antwoord. En op een of andere manier is dat moeilijk. Je moet namelijk nadenken wat je nodig hebt en dan zowel op kleur als getal letten. En je moet zorgen dat je als eerste met je hand op het honk slaat. 

Met extra regels kan je elkaar ook nog lekker pesten. Hilarisch, luchtig spelletje. Ik maakte zelf een filmpje, maar daar hoor je alleen gegil en gelach. Daarom hier het filmpje van de makers. 

Compact en origineel

Wat Dobbeltime ook een ideaal spelletje maakt voor op vakantie, tussendoor en onderweg is de verpakking. Alles zit in een zakje en neemt heel erg weinig ruimte in. Je moet alleen zelf de pennen meenemen. 

Dobbeltime is niet te krijgen bij de grote spellenwinkels. Geef je dit cadeau dan heb je dus echt een uniek spel! 

  • aantal spelers: 2 – 8 personen
  • tijd: dat ligt eraan hoe snel jullie reageren, kan al in 10 minuten.
  • vanaf: de leeftijd dat je de ogen van dobbelstenen bij elkaar kunt optellen.  
  • prijs: € 13,95