De spellen van HOT Games

Extra spelregels bij Triovision

Wat is er leuker dan zelf regels bedenken bij een spel! Tijdens het proefspelen van Triovision voor dit magazine, bedacht een groepje kinderen de volgende extra regels:

  • In plaats van Rien Ne va Plu bedenk je vooraf een ander woord dat je roept als er geen mogelijkheden meer zijn. Wij bedachten: Paraplu! 
  • Je krijgt een strafpunt als je een foute combinatie aanwijst bij een kaart.
  • De spelers mogen om de beurt een combinatie + kaart zoeken, zodat iedereen de tijd heeft. Gebruik dan bijvoorbeeld wel een zandloper.
  • Zet vooraf de wekker en verstop hem! Zet de wekker bijvoorbeeld op 5 minuten en leg hem daarna op een plek waar je hem niet kan zien (maar wel kan horen). Als de wekker gaat is het spel afgelopen. Wie heeft de meeste kaartjes?

Hebben jullie nog meer ideeën? We horen het graag! Zet ze in de comments onder dit artikel.

Een virus in je les

Het spel Virus! kan een prima aanleiding zijn om in de klas verder te praten over concepten als virussen en bacteriën. Online is er allerhande lesmateriaal te vinden over deze onderwerpen, voor zowel basis- als voortgezet onderwijs. Wij zetten het in deze pdf voor je op een rijtje:

De spellen van Hot Games koop je niet via hun site, maar vind je bij heel veel spellenwinkels. Kijk wel alvast op de website naar het uitgebreide aanbod.