TOP-tot-TEEN beweegspel

In het magazine las je al hoeveel verschillende spellen het TOP-tot-TEEN beweegspel eigenlijk bevat! Allemaal werkvormen om spelenderwijs aan de (psycho)motorische ontwikkeling van kinderen te werken. Heb je de twee kaarten uit het magazine gebruikt en wil je nog meer uitdaging? Download dan hier de 3-2-1 BeweegREEKS speluitleg met drie kaarten en de directe link naar het filmpje van de ultieme uitdaging met 14 kaarten.

Meer info over de spellen van Dubbelzes Uitgeverij? Klik op het logo.

Logo beweegspel uitgever

Klik op het logo voor heel veel spellen van 999 Games.

Een STEMmige aanpak faciliteren met spellen

Riet, auteur van het artikel op pagina’s 8 – 9, tipt deze site. Je kunt er gratis lid van worden en 6 maanden volop online spelen.

In het Vives SpellenLab kun je zelf materiaal raadplegen en spellen uitproberen. Ook kun je er een workshop volgen over de inzet van spellen in jouw onderwijspraktijk. Boek bijvoorbeeld een workshop van een halve dag en koppel daar een uitje aan vast naar Brugge. Prima teamdag! Klik op het logo voor contactinformatie.

Je fantasie is de grens

Een rollenspel zoals Onno op pagina 10 en 11 beschrijft, speel je niet in een kwartiertje. Daar moet je echt even de tijd voor nemen! De voorbereiding (het lezen van de spelregels en het avontuur) is ongeveer een uur werk. Het spelen van het spel duurt ongeveer een tot twee uur.

Wat heb je nodig: een spelleider en 2 tot 4 enthousiaste speler en minimaal 3 dobbelstenen. Overigens hoort bij een middag Dungeons & Dragons ook een flinke bak met lekkers. Niet vergeten! 😁

Spel in de rekenles

In haar artikel op pagina 12 en 13 geeft Anneke een checklist met voorwaarden waaraan een goed rekenspel moet voldoen. Hier download je twee overzichten met spellen.

De spellen Haaibaai en Canadees Vermenigvuldigen vind je hier helaas niet meer. Daarvoor verwijs ik je naar Rondjerekenspel.nl.

Met coöperatief spel naar duurzame groei

Op pagina 14 – 16 schrijft Sacha over het belang van verbinden in de huidige wereld. En hoe  coöperatief spel kinderen helpt die verbinding te zoeken.

Op haar website verkoopt Sacha verschillende coöperatieve spellen die je niet in de doorsnee spellenwinkel ziet. Zo vind je er bijvoorbeeld de Marbushka-serie waarvan de foto’s bij het artikel staan.

De puzzelplaat die je hier downloadt is er ook echt een om lekker samen voor te gaan zitten. 

Kijk voor meer uitdagend, avontuurlijk duurzaam en vaak ecologisch buitenspeelgoed en binnenspeelgoed op:

Logo coöperatief spelen

Een spannende rekenrace met Prime Climb

Ravensburger stelt 3 exemplaren beschikbaar om te verloten. Het is heel makkelijk om mee te doen: mail ons welk spel jouw favoriete spel is in de klas. 

Helaas is de inschrijving gesloten en kan je deze keer niet meer meedoen.

Gefeliciteerd Marjan, Hannie, Francine…. en (een 4de exemplaar voor) Sandra!

Spellen inzetten om executieve functies te versterken

Céline, coördinator bij het Vives SpellenLab, vertelt op pagina 19 – 20 hoe spellen kunnen helpen bij het oefenen van executieve vaardigheden. Het SpellenLab maakte een handige database waarmee je kunt zoeken op bijvoorbeeld leeftijd, tijdsduur en moeilijkheidsgraad.

In het Vives SpellenLab kun je zelf materiaal raadplegen en spellen uitproberen. Ook kun je er een workshop volgen over de inzet van spellen in jouw onderwijspraktijk. Boek bijvoorbeeld een workshop van een halve dag en koppel daar een uitje aan vast naar Brugge. Prima teamdag! Klik op het logo voor contactinformatie.

Bewegen met Vlotte Geesten

Het spel Vlotte Geesten (p. 22) oefent verschillende executieve vaardigheden. Bert zet het spel ook vaak in voor bewegend leren. Download hier de handleiding en een aantal kaarten.

Klik op het logo voor heel veel spellen van 999 Games.

Omdenken met schaakstukken

Ben je enthousiast geworden om deze andere manier van schaken (p. 21) eens uit te proberen? Felix heeft 10 oefeningen klaargezet waarmee leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen om het spel te leren kennen.

4 redenen om kinderen zelf een spel te laten maken

Download hier vier stappen om zelf een spel te maken in de klas. Gebruik het voor jezelf als handleiding of laat kinderen er zelfstandig mee aan de slag gaan.

Op Pen & Pion vind je van alles op het raakvlak van spellen en onderwijs. Meer weten of een afspraak maken voor een workshop? Kijk voor het aanbod:

Bedenk je eigen spel met Multi Playing Cards

Met Multi Playing Cards heb je heel veel spellen in handen. En het past allemaal in een doosje! Zoek je inspiratie voor spellen bij de kaarten op pagina 23. Download dan de spelsuggesties van Huub. Bijna op elke pagina een spel! Omdat het een vrij groot bestand is, kan downloaden even duren. Lukt het downloaden niet? Stuur dan even een mailtje naar Multi Playing Cards.

Wil je updates over nieuwe spellen, spelregels en extra mogelijkheden rondom Multi Playing Cards ontvangen? Of wil je het spel bestellen, klik dan op het logo en stuur Huub een mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.