> Ik moet een werkstuk schrijven over een beroemde historische persoon.

Zoon komt thuis met deze mededeling en hij heeft er zin in. Wij weten inmiddels hoeveel stress zo’n werkstuk iedereen in huis oplevert, maar we gaan mee in zijn enthousiasme.

Hij wil gaan schrijven over Madame Curie. Vooral omdat hij zelf nogal gefascineerd is door kerncentrales en radioactiviteit. Mijn man is blij dat hij zo snel een onderwerp heeft gekozen. En ik ben trots op hem omdat hij voor een vrouwelijke wetenschapper gaat.

En we kunnen hem direct een stuk op weg helpen.

We hebben namelijk drie spellen binnen handbereik staan waarin Madame Curie een rol speelt.

Droge informatie toegankelijk gemaakt

Madame Curie komt meerdere keren voor in deze spellen en je krijgt ook aanvullende informatie over haar. Die informatie is niet alleen nuttig, maar heb je ook nodig om het spel goed te kunnen spelen. Dus je zorgt wel dat je die informatie onthoudt! Een prima manier om meer te leren over de wereld, een prima methode voor wereldoriëntatie.

Informatie over Madame Curie in het spel Who's She.

Vaak is die informatie kort en krachtig of met symbolen weergegeven, waardoor het heel toegankelijk is. Het nodigt uit om te lezen en omdat er in een spel veel herhaling is, herhaal je ook deze informatie. Een perfecte manier om het in je langetermijngeheugen op te slaan.

Spellen lopen voor op geschiedenisboeken

Nu is Madame Curie natuurlijk een heel bekende persoon. En terecht, want ze is de enige persoon ooit die 2 Nobelprijzen won voor twee verschillende wetenschappen. Geen wonder dat je dan in alle geschiedenisboeken staat!

Informatie over Madame Curie in het spel Legendarische Uitvinders.

Maar spellen gaan verder dan dat. Je leert ook over personen in de geschiedenis die in de boeken misschien onderbelicht worden, maar zeker belangrijk waren. Speel je een spel, dan komen die namen vanzelf langs. Wereldoriëntatie op zijn best, lijkt me.

Maar niet alleen bekende personen komen terug in spellen, wat dacht je van historische gebeurtenissen, steden in de wereld, kennis van organismen en van de natuur.

Natuurlijk kan je alles ook in een boek aanbieden, maar spellen maken wereldoriëntatie leuk en tastbaar. Spellen kunnen ervoor zorgen dat je het bijna zelf ervaart / ziet / ruikt / voelt. Een spel bespeelt alle emoties en hoe meer die emoties ‘aan gaan’, hoe makkelijker en beter je leert.

Bekende vrouwen uit de geschiedenis leren kennen met een spel

Bovendien lopen spellen vaak op boeken voor, ondanks dat het ook even duurt voordat een spel ontwikkeld is. Toch ligt er sneller een spel over een actueel thema in de winkel dan dat het in een schoolboek verwerkt is. Of een spel krijgt een uitbreiding, zoals deze recente uitbreiding met vrouwelijke schilders bij het spel Old Masters uit 2019.

Wereldoriëntatie hoeft dus geen droge kost te zijn. Met een spel maak je het leuk, toegankelijk en bijna tastbaar. Pen & Pion geeft je hiervoor de beste spellentips!

Spellen van de foto’s hierboven:

Het spel Who’s She is wereldwijd een enorme hit. Je kan het bestellen via de website van de Poolse ontwerpster.

Pinterest afbeelding blog spellen en wereldoriëntatie
Pin voor later!

* In deze blog vind je affiliate-links naar spellen. Koop je een spel via een van de links, dan krijgt Pen & Pion er een percentage van.