Thuis. En op zoek naar een spel?

Opeens zitten we binnen: thuiswerken, thuisonderwijs, thuis het evenwicht zoeken tussen ruimte voor jezelf en samen. Zorgen dat je werk afkomt, dat je de actualiteit in de gaten houdt, maar ook ontspant.

Misschien kan een spel je helpen? Er zijn bijvoorbeeld heel veel sologames waarmee je je even terug kunt trekken. Wil je juist samen iets doen, kijk dan eens naar spellen waarbij je juist moet samenwerken of deze 5 ‘blijf -in-uw-kot’-speltips voor het hele gezin. Zoek je iets leerzaams voor je kinderen, dan zit je precies goed op deze website. Hier vind je allerlei leerzame spellen die ook nog eens erg leuk zijn. Wil je nog meer spellen? Deze site geeft een uitgebreid overzicht.

Veel gespecialiseerde spellenwinkels bieden op het moment een bezorgdienst aan.

Je bestelt online en ze bezorgen je spel aan de deur. Een van die winkels is De Spellenhoorn in Noord-Holland. Mocht dat wat te ver zijn voor je en wil je online bestellen, dan raad ik je het overzicht aan dat ik op mijn site voor je gemaakt hebt. Je ziet daar per vakgebied/vaardigheid welke spellen je inzet. Met een klik op de knop doe je ze in je boodschappenmandje en zet je ze morgen op tafel.

Liever online spelen? Organiseer eens een spellenavond met een webcam.

Een overzicht van spellen die daarvoor geschikt zijn vind je op deze site.

Zelf heb ik een account aangemaakt op Boardgame Arena en speel daar regelmatig van die ’tussendoorspelletjes’ als Take 5 en Hanabi met mensen van over de hele wereld. Je kan er groepen aanmaken en mensen uitnodigen.

Een leuke manier om het contact met je leerlingen te onderhouden.

Ik heb een gratis account, maar voor een upgrade van € 2 per maand krijg je net wat meer privileges. Meer suggesties voor het spelen van bordspellen online staan in dit artikel.

Speelt je kind regelmatig Smartgames? Dat kan nu ook (tijdelijk) gratis online. Via Speel SmartGames Online heb je gratis toegang tot al hun logische denkspellen.

Of wil je de tijd benutten om te leren schaken? Chessity biedt de Diploma Challenge tijdelijk gratis aan.

Downloads

Toch liever een tastbaar spel? Kijk dan naar een van de vele gratis downloads. In mijn nieuwsbrief tipte ik je er al over, maar maar sinds vorige week is het aanbod geëxplodeerd. Hieronder een greep uit het aanbod:

Veel van deze spellen hebben een Engelse instructie.

Play Store

Via de play store downloadde ik gratis twee prachtige spellen die al een tijdje op mijn lijstje stonden. Download Evolution wel op een tablet, want anders zijn de kaarten erg klein. Als je de play store een beetje in de gaten houdt, kom je regelmatig gratis (of voor een prikkie) hele goed bordspellen tegen.

Het hoeft natuurlijk niet altijd gratis. Het is sowieso de moeite waard om nu in een online spel of spelomgeving te investeren. Het is een fijne afleiding en geeft (mij in ieder geval) een gevoel van verbondenheid om met spelers van over de hele wereld een kaartje te leggen.

Stay home, keep calm en play games!

Dit artikel delen: