opdrachtgever

Intern bereider van basisschool Gummarus, Steenbergen. 

Periode: schooljaar 2019/2020. 

opdracht

Basisschool Gummarus laat het klassensysteem los in het leren. Daarbij baseren ze zich op de SLO-doelen vanaf groep 1. De school wilde in de leerlijn meer spellen opnemen en die een prominentere plaats geven. Hier lees je er meer over. 

Ik ben twee keer op de school geweest. De eerste keer met een box vol rekenspellen die de school twee maanden mocht lenen. Die dag hebben we een ‘testdraai’ gehad in twee groepen 4. Ik heb daar uitleg gegeven over de spellen en meegeholpen bij de verschillende groepen leerlingen. Twee maanden later ben ik weer een middag geweest om de box op te halen en om met de intern begeleider verdere stappen door te spreken. De school heeft vervolgens zelf nog meer spellen verzameld en inmiddels een spellenkast in de centrale hal. Ook staan de spellen in de leerlijn en weet elke leerkracht wanneer hij/zij welk spel in kan zetten. 

producten

Met dank aan de school is de lijst met snelregels enorm uitgebreid. Snelregels zijn de spelregels overzichtelijk op 1 A4, zodat leerlingen makkelijk zelfstandig aan de slag komen. Je vindt hier een overzicht.