Rank jezelf en anderen in Fun Facts

Een topper voor elke groep is Fun Facts. Of je elkaar nu al lang kent, nog maar net, de groep uit verschillende leeftijden bestaat, je allemaal een andere achtergrond hebt of juist dezelfde: dit spel is gewoon altijd raak!

Bovendien zijn de regels heel simpel en speel je het voor je weet nog een ronde… en nog een… Je speelt dit spel van 4 – 8 spelers.

1. Kies een kleur

Iedere speler kiest een kleur en krijgt daarvan een pen en een pijl.

2. Schrijf je naam op

Aan de ene kant van de pijl schrijf je je naam. Daar hoef je niks meer aan te doen, dit blijft het hele spel zo.

3. Kies een kaart en schrijf

Een speler (de startspeler) pakt de bovenste kaart van de stapel en leest de vraag voor. Je moet de vraag altijd beantwoorden met een getal. Dit kan een hoeveelheid zijn (met eenheid) of een percentage. Schrijf jouw antwoord op de nog lege kant van de pijl.

4. Ranking of the stars!

De startspeler legt als eerste haar pijl in het midden van de tafel. Ze doet dit met haar naam naar boven, je ziet dus nog geen getal. Daarna legt de volgende speler haar pijl neer en bedenkt of ze dat boven of onder de pijl van de startspeler doet. Zo komt iedereen aan de beurt en ligt er een ranking. Denk jij dat je op de goede plaats ligt?

5. Draai de namen om

Draai vanaf het laagste getal een voor een de pijlen om. Liggen ze in de goede volgorde?

Fun Facts voorbeeld pijlen

Toch een score?

Wij spelen Fun Facts eigenlijk altijd zonder puntentelling, want het is zo al leuk genoeg.

Wil je wel punten bijhouden dan verwijder je alle pijlen die verkeerd liggen in de ranking en scoor je 1 punt per goede pijl. Na 8 kaarten is het spel afgelopen (als je de spelregels netjes volgt 😊) en vergelijk je jullie score met de score in de scoretabel.

Er is een scorelijst waarop je datum, aantal spelers en de score kan vastleggen. Als je dat een beetje bijhoudt, ga je vanzelf ontdekken welke groep jij (en zei jou) het beste kent/kennen.

Wil je meer inspiratie voor mooie, leuke, grappige en originele spellen? Kijk dan hier voor het complete A-Z voor de feestdagen. Je hebt nog genoeg tijd om cadeaus te kopen die straks indruk maken! Koop je via een link in deze review dan steun je ook nog eens Pen & Pion!

Algemene informatie over Fun Facts

  • aantal spelers: 4 – 8
  • tijd: 30 minuten (je kan ook beslissen minder of juist meer kaartjes te doen, zo beïnvloed je de duur van het spel)
  • vanaf: 8 jaar
  • prijs : rond € 19,00 (update najaar 2023)

Je vindt affiliatlinks in deze tekst. Als je via deze links het spel (of iets anders) aanschaft, steun je de website en het werk van Pen & Pion 🎲🧩♟️

Dit artikel delen: