Slimme denkspellen die precies in een schoen passen

Ik ken het geheim van Sinterklaas, maar eeeh…. kan ik vanavond toch mijn schoen zetten?

Ook al geloven ze al lang niet meer, de magie van een cadeautje in je schoen blijft. Ook als je 10 bent (of ouder).

Geef die tieners een tof denkspel, bijvoorbeeld van HenMarGames. HenMarGames is een Nederlands spellencollectief dat zich heeft gespecialiseerd in denkspellen. De spellen zijn handzaam en zitten in een klein koffertje. Past precies in zo’n maatje 38+.

 

Keuze uit 5 originele denkspellen

Er zijn vijf van die denkspellen-in-een-koffer. Ze verschillen in moeilijkheidsgraad en speeltijd: Hostile Takeover, Pawn Stop, Try-Angle, Double Cross en Ni-Ju. Zelf vind ik PawnStop erg leuk.

PawnStop is een supersnel spelletje waarbij het erom gaat als eerste drie dezelfde kleur schijven te verzamelen. Een echte breinbreker, want je moet je eigen plan maken, maar ook de strategie van je tegenstander in de gaten houden. In januari 2019 stond HenMarGames een dagje bij me op de NOT. Van PawnStop had hij toen een levensgrote versie meegenomen. Prima manier om denken en bewegen te combineren!

Update 2023: inmiddels maakt HenMar Games ook in opdracht PawnStop op groot formaat. Je kan het denkspel bijvoorbeeld op je schoolplein laten maken. Leerlingen kunnen dan een frisse neus halen, een rondje rennen, (tegelijkertijd) nadenken en weer terug naar het bord om een zet te doen. Je leest er meer over in het magazine Leren met Spellen 

Een graadje moeilijker is het spelletje Ni-Ju. De bedoeling is dat je de kaartjes precies zo legt als het patroon op het kaartje. Maar je tegenstander doet dat ook en doorbreekt daarmee je patroon. Zorg ervoor dat jij als eerste een compleet patroon hebt liggen. Het vraagt veel denkwerk en planning om dit spel te winnen.

Pawn Stop

Ni Ju

Steeds weer nieuwe spellen in de collectie

Met een spel van HenMarGames heb je een origineel cadeau, want deze spellen zijn niet via bol of in reguliere winkels te koop. Ze zijn wel heel makkelijk te bestellen via de website van HenMar zelf.

HenMarGames blijft steeds nieuwe spellen ontwikkelen. In november kwam ik ze tegen op het Spellenspektakel in de Jaarbeurs en stonden er weer vier nieuwe spellen op tafel. Deze keer stijlvol uitgevoerd in hout. Een terecht trotse Ellis (eigenaar van HenMarGames).

Algemene informatie

  • aantal spelers: de spellen Pawn Stop, Ni-Ju,Hostile Takeover en Double Cross zijn voor 2 personen, Try-Angel speel je met 2 tot 3 personen.
  • tijd: het ene spel speel je in 10 minuten, het andere spel doe je een halfuur over.
  • vanaf: afhankelijk van het spel, in ieder geval vanaf schoenmaat 35 😉
  • prijs: vanaf € 12,50 per spel

 Dit is een update van een artikel dat ik schreef in november 2019.

 

Dit artikel delen: