opdrachtgever

Het Onderwijs Servicecentrum van MBO Rijnland, locatie Woerden. 

Periode: september – november 2021. 

opdracht

Door Corona maakte de eerstejaars in schooljaar 2020/2021 een rare start: de groepen waren in twee gedeeld en veel lessen vonden online plaats. Om het groepsgevoel op te bouwen en te verstevigen, vroeg het MBO mij wekelijks een spelles te geven.  

Geïnteresseerde mentoren konden hun groepen voor de spelles opgeven. Vooral groepen binnen de sectoren Zorg en Welzijn hebben deelgenomen. Iedere week had ik anderhalf uur voor een groep. Voor iedere groep heb ik zoveel mogelijk maatwerk geleverd. Omdat een van de groepen te groot was, heb ik die opgedeeld en heeft de mentor steeds ook een groep begeleid bij de spellen. Zijn opmerking achteraf: ‘Ik had nooit gedacht een spel zoveel aanleiding gaf om verder te praten met mijn studenten.’ 

producten

Ik heb veel partyspellen ingezet en daar variaties op gemaakt en uitbreidingen bij geschreven. Zo heb ik bijvoorbeeld het spel Celestia uitgebreid met het onderdeel: wat draag jij bij aan de reis van deze groep. Lees hier hoe ik dat heb gedaan.