Taal

De meestgebruikte taal in Nederland is het Nederlands, maar volgens mij worden we bijna ingehaald door het Engels 😅. Daarnaast zijn er natuurlijk nog allerlei andere talen, varianten van het Nederlands en dialecten die worden gesproken. Taal is overal. En of je het nou leuk vindt of niet, taal maakt onderdeel uit van het onderwijs.

Hieronder vind je een lijst van (bijna) alle taal- en Nt2-spellen waarover ik een review heb geschreven. Klik je op een van de knoppen links of in het midden, dan doe je het spel in je winkelmandje bij Bol.com. Klik je rechts dan kom je terecht bij de review.

Soms gaat de verkoop van spellen heel snel en staat hier nog wel een link, maar is het spel helaas niet meer beschikbaar bij Bol.com. Sorry! Kijk dan bij een spellenspeciaalzaak bij jou in de buurt.

woorden omschrijven, woordenschat, woordenweb

woorden omschrijven, woordenschat, woordenweb – naar extra materiaal

In ieder boek staat een deel van de informatie, overleg, werk samen om tot de oplossing te komen. – naar de review

Scrabble, maar dan een stuk dynamischer. Leg snel woorden, gooi stenen weg, pak nieuwe stenen en zorg dat je als eerste klaar bent.

Kan jij een woord bedenken dat twee plaatjes beschrijft? Zoek zo snel mogelijk plaatjes bij elkaar en bedenk een leuk, origineel of moeilijk woord. Lees hier de blog.

woordenschat, woordenweb, synoniemen, tegenstellingen – naar de review

concepten omschrijven

dieren omschrijven aan de hand van kenmerken

woorden, zinnen, korte verhalen, strategie – naar de blog

13 rondes woordenschat, associëren, tactiek

spelling, informatie combineren – naar de review

Ontdek hoe jullie vanzelf een grammaticale structuur ontwikkelen. Pas het spel aan met kaartjes in het Nederlands of een MVT om de taal te oefenen of speel het gewoon voor de fun – naar de blog

Gooi kaarten op om een verhaal te maken. Breek met je kaarten in op het verhaal van je medespelers. – naar de blog

Duidelijke vragen stellen, vraagwoorden gebruiken, informatie combineren – naar de blog

woordkaartjes + heel veel speelse oefeningen om Duits, Engels, Frans en Spaans te oefenen.

Vragen formuleren, informatie combineren, deductie. Er is een hele serie Stories o.a.: white stories, rainbow stories en black stories.

Rol de 9 dobbelstenen om samen een verhaal te maken. Er zijn verschillende thema’s zoals Middeleeuwen, Scoobie Doo, Harry Potter, XL-dobbelstenen.

vocabulaire, spelling, letterkennis

logisch denken, overleggen, deductie, begrijpend lezen

leg een woordkaart neer van een van 16 thema’s en zoek zo snel mogelijk het aangegeven woord. Lees hier de blog.

Zoals woordzoeker, maar met minder woorden op een kaart en met grotere letters.

Je vindt affiliatelinks in deze tekst. Als je via deze links spellen (of iets anders) koopt, steun je de website en het werk van Pen & Pion 🧩🎲♟️