Teaching by Gaming

beroepsvaardigheden

Je blijft altijd spelen

Opvallend is dat er twee groepen zijn waarvoor regelmatig spellen worden ingezet: kinderen tot een jaar of 5 en volwassenen in een serious game.

De spellen die er voor kinderen zijn, hebben we al aardig in beeld. Vaak is er bij spellen ook al aandacht aan de kennis en vaardigheden waaraan ze werken. Bijvoorbeeld in dit overzicht.

Maar welke (educatieve) spellen zijn er voor volwassenen? Welke bestaande spellen worden daarvoor gebruikt? Worden er spellen op maat voor gemaakt? Welk materiaal is er?

Samen met Inez Groen van Games & Learning breng ik dat nu in kaart voor het Europese project Teaching by Gaming.

Europese samenwerking in vier fasen

Het samenwerkingspartnerschap Teaching by Gaming richt zich onder andere op inclusie en diversiteit in het formeel en non-formeel onderwijs aan volwassenen. Samenwerkingspartners zijn:

Het project kent vier fases waarin we de eerste fase in zomer 2022 hebben afgerond.

  1. Overzicht van het onderwijs aan volwassenen en de stand van zaken van educatieve games en spellen in dat onderwijs per land.
  2. Drie prototypes ontwikkelen om je eigen educatieve game/spel te maken.
  3. In kaart brengen welke bestaande spellen ingezet worden en/of kunnen worden binnen het onderwijs aan volwassenen.
  4. Delen van onze kennis in conferenties en op een te ontwikkelen website.

Door het bundelen van de krachten kunnen we in kaart brengen welke spellen en games in Europa worden ingezet, hoe ze worden ingezet en voor welke kennis en vaardigheden. We hopen een zo compleet mogelijke gids (website) te leveren waarmee docenten en trainers inspiratie kunnen opdoen, maar ook direct praktisch aan de slag kunnen.

Welke spellen moeten we toevoegen aan de lijst?

Welk spel mag niet op onze lijst missen? Wat gebruik jij in trainingen voor volwassenen of welk spel heb jij gedaan als student / cursist? We zijn heel benieuwd! Het spel nemen we op in een database die we op de website van Teaching by Gaming (in ontwikkeling) zullen publiceren.

Dit artikel delen: