Teaching by Gaming

beroepsvaardigheden

Je blijft altijd spelen

Opvallend is dat er twee groepen zijn waarvoor regelmatig spellen worden ingezet: kinderen tot een jaar of 5 en volwassenen in een serious game.

De spellen die er voor kinderen zijn, hebben we al aardig in beeld. Vaak is er bij spellen ook al aandacht aan de kennis en vaardigheden waaraan ze werken. Bijvoorbeeld in dit overzicht.

Maar welke (educatieve) spellen zijn er voor volwassenen? Welke bestaande spellen worden daarvoor gebruikt? Worden er spellen op maat voor gemaakt? Welk materiaal is er?

Samen met Inez Groen van Games & Learning breng ik dat nu in kaart voor het Europese project Teaching by Gaming.

Europese samenwerking in vier fasen

Het samenwerkingspartnerschap Teaching by Gaming richt zich onder andere op inclusie en diversiteit in het formeel en non-formeel onderwijs aan volwassenen. Samenwerkingspartners zijn:

Het project kent vier fases waarin we de eerste fase in zomer 2022 hebben afgerond.

  1. Overzicht van het onderwijs aan volwassenen en de stand van zaken van educatieve games en spellen in dat onderwijs per land.
  2. Drie prototypes ontwikkelen om je eigen educatieve game/spel te maken.
  3. In kaart brengen welke bestaande spellen ingezet worden en/of kunnen worden binnen het onderwijs aan volwassenen.
  4. Delen van onze kennis in conferenties en op een te ontwikkelen website.

Door het bundelen van de krachten kunnen we in kaart brengen welke spellen en games in Europa worden ingezet, hoe ze worden ingezet en voor welke kennis en vaardigheden. We hopen een zo compleet mogelijke gids (website) te leveren waarmee docenten en trainers inspiratie kunnen opdoen, maar ook direct praktisch aan de slag kunnen.

Gratis workshop

Binnen het project is onderzocht hoe bestaande games ingezet kunnen worden in de educatieve praktijk, is een website ontwikkeld waar 200 games zijn beoordeeld op hun inzet voor educatie, zijn 50 videos gemaakt van games en is een toolkit ontwikkeld waarbij je zelf games kunt ontwikkelen. Een van de opdrachten binnen elk Europees Erasmus+ project is dat dit zoveel mogelijk gedeeld wordt. Vandaar dat wij een serie gratis workshops organiseren.

In de workshop vertellen we over het project, de uitkomsten van de studie die we hebben gedaan en gebruiken we de toolkit om een spel te ontwikkelen. Je bent van harte hier aan mee te doen! Je hebt geen voorkennis nodig. Je kunt zo instappen. Schrijf je in via de deze link: https://www.gamesandlearning.nl/workshop-teaching-by-gaming/ 

Dit artikel delen: