Event: Way2Play - online workshop Alles uit de kast

Voor Way2Play Businessgames – Parnters in game-based learning 

20 augustus 2021 14.00 – 17.00 uur  inschrijven kan hier.  

meer informatie over deze workshop

Deze workshop is voor trainers en consultants die bedrijven ondersteunen en begeleiden. In de workshop laat ik zien dat je simpele ‘spellen uit je eigen kast’ in je training in kan zetten om meer energie te genereren of om een onderwerp aan de kaak te stellen. 

Deelnemers van de eerste sessie zeiden: 

  • De passie en expertise van Marion zijn heel aanstekelijk. Met een nieuwe doos boordevol inspiratie en heel veel goesting en enthousiasme ben ik klaar om zelf aan de slag te gaan” (NG)
  • “Een duik in de wondere kast van Marion, waar ze over elk idee wel een spel tevoorschijn weet te toveren. Ze daagt je uit om zelf spelvormen in je opleidingen te brengen die zorgen voor energie, creativiteit en samenwerking.”(TJ)
  • “Heel inspirerend. Geeft een vracht aan ideeën om bestaande games te gaan gebruiken en aanpassen.”(HV)
  • “Er komt veel uit de kast! Je krijgt zin om er snel mee aan de slag te gaan.”(DL)
  • “Vol verwondering mocht ik een kijkje nemen in de kast van Marion. Haar enthousiasme en experitese bracht me inspiratie om zelf aan de slag te gaan en spelen om te vormen tot leuke en bruikbaar trainingsmateriaal.”(SK)

Event: Femcademy Zomerfestival - reflectiespel

Ook dit jaar doe ik weer mee aan Femcademy zomerfestival, het festival voor en door vrouwen. 

1 juli 2021 15.30 – 17.00 uur. Combineer deze workshop met 2 andere workshops en schrijf je hier in. 

meer informatie over deze workshop

In deze workshop spelen we het spel dat ik speciaal heb gemaakt voor zzp’ers. Doel van het spel is krachten en zwaktes uitwisselen, zonder dat het bedreigend. 

Als zzp’er heb ik gemerkt hoe moeilijk het is om openlijk met andere zzp’ers te praten. Zeker als dat bijvoorbeeld in een workshop is die door een opdrachtgever wordt georganiseerd. Natuurlijk zeg je dan dat alles goed gaat! Maar je zou ook wel eens willen weten wat een ander doet als dingen niet zo gaan als je had gepland. 

In het spel komen situaties uit de dagelijkse praktijk van een zzp’er aan de orde. Je bepaalt zelf wat je wel en wat je niet wilt vertellen. En wat je van de ander wilt horen. Op een speelse manier kan je gewoon een lastige casus inbrengen, want daar begint het leren! 

Event: Spelwonder - online workshop spellen in de klas

Spelwonder ’21 op het onlineplatform Wonder.me 

24 april 2021 

meer informatie over deze workshop

Wil meer spellen inzetten in de klas? In deze workshop krijg je praktische tips voor spellen die werken aan kennis zoals taal, rekenen en wereldoriëntatie, maar ook aan sociale en executieve vaardigheden. Je krijgt een lijst met 10 spellen die je direct in kunt zetten én ik geef je praktische tips hoe je ze dan inzet en bespreekt. 

Event: Haba-panel op Twitch - games in education

Internationale Spielmesse online, Twitch-stream 

24 oktober 2020 

meer informatie over dit panel

Ik werk regelmatig met spellenuitgever Haba. Zij zijn betrokken supporter van spellen in het onderwijs. Hier schreef ik waarom. Normaal gesproken staan ze elk jaar op de internationale spellenbeurs Spiel in Essen. Maar in 2020 kon dat helaas niet doorgaan en werd er een online event georganiseerd. Haba vroeg me mee te doen met een internationaal panel van mensen die actief ijveren voor meer inzet van spellen in educatie. Op de foto zie je: Jan-David (Haba), mij (😉), Ronnie (gifted education in de VS), Nigel (Imagination Games, Ierland) en Veronica (directeur van een school die samenwerkt met Imagination Games, Ierland)