Veel liefs – spellen voor Valentijn

inspiratie

Wil je op Valentijnsdag iets origineels doen? Zorg dan dat je een van deze spellen op tafel zet. Ze draaien om hartjes, liefde en relaties. Voor iedere leeftijd en elk niveau.

De topper bij kinderen!

  • De Hartenkoningin

Wil je in de klas een spel doen met Valentijn? Kies dan voor De Hartenkoningin. Bij dit kaartspel gaat het erom de acht koninginnen wakker te kussen. De koninginnenkaarten liggen gesloten in het midden van de tafel. Iedere speler krijgt vijf kaarten in haar hand. Alleen door een koning op te gooien kan een koningin worden wakker gekust.

Maar je kan ook met een ridder een koningin bij iemand stelen of met een toverdrankje een koningin weer in slaap toveren. Gelukkig zijn er ook kaarten waarmee je je kan verdedigen. Maar ja, die moet je dan net in je hand hebben.

De hartenkoningin

Een andere bijkomstigheid is dat dit spel kinderen uitnodigt om te rekenen. Er zitten namelijk allerlei getallen in het spel waar je helemaal niks aan hebt. Je mag een kaart weggooien en een nieuwe kaart pakken. Maar als je een som kan maken, dan mag je DRIE kaarten weggooien en drie nieuwe pakken. Een grotere kans op een koning of een pestkaart.

Op het spel staat een leeftijd van 8+ maar ook jongere kinderen kunnen het al spelen. Het is handig als kinderen de cijfers t/m 10 op de handkaarten kennen en tientallen t/m 50 om de overwinningspunten te kunnen tellen. Of je past de regels aan met jongere kinderen en probeert samen alle koninginnen wakker te kussen. Mooie queeste op Valentijnsdag 🙂 Download hier de snelregels.

Koop bij bol.com
  • Love Letter

Slinkse acties rond een liefdesbrief.

Love Letter

Knap hoor: met maar 16 kaarten is Love Letter een spannend en tactisch kaartspel. Iedere kaart is een persoon aan het hof met een bepaalde waarde. Het doel is als enige over te blijven zodat jij de liefdesbrief aan de prinses kan overhandigen.

Iedere speler krijgt aan het begin maar 1 kaart. In je beurt pak je nog een kaart en dan bepaal je welke van die twee kaarten je speelt. Elke kaart heeft zijn voor- en nadelen. De ene kaart is meer waard dan de andere. Maar een hoger getal betekent ook dat je kwetsbaarder bent.

Kortom: strategie, bluf en een vleugje geluk maken Love Letter tot een kaartspel dat je snel speelt. Het is eigenlijk best een beetje verslavend omdat je elke keer een nieuwe tactiek wilt uitproberen. Ondanks de bluf en slinkse acties wel lief blijven voor elkaar, hoor!

Een leuk spel voor wat oudere kinderen, omdat het vrij tactisch is en heel snel speelt.

Koop bij bol.com
  • Marrying Mr. Darcy

Voor de liefhebbers van Pride and Prejudice.

En voor degene die geïnteresseerd is in de tijd van Jane Austen. Iedere speler speelt een van de vrouwelijke karakters uit het boek/de film/de serie Pride and Prejudice.

Zoals gebruikelijk in die tijd ga je naar een bal of een andere bijeenkomst waar je gezien moet worden. Je ontwikkelt je karakter door piano te spelen of boeken te lezen. Een keurig meisje. Maar waar nodig haalt ze sluwe streken uit.

Marrying Mr. Darcy

Dat alles met als doel een aantrekkelijke partner aan de haak te slaan.

Het spel bestaat uit twee delen: 1. de hofmakerij en 2. (het echte werk voor Valentijn) het aanzoek.

Bij dat laatste deel komt het er natuurlijk op aan. Je kan een huwelijksaanzoek afwijzen, maar het kan ook zomaar zijn dat er geen partner voor je overblijft en jij de ‘old maid‘ wordt. En dat wil je niet. Eigenlijk hebben alle spelers maar een doel: een aanzoek van Mr. Darcy. Gegarandeerd zwijmelen deze Valentijn!

Op de doos staat als leeftijd 13+ dat klopt wel. Het spelsysteem is niet ingewikkeld, maar vooral het thema is voor wat oudere spelers. Het is het leukst als je Pride and Prejudice kent, omdat je steeds onderdelen van het verhaal herkent. Verder is het spel in het Engels en is er best veel om te lezen.

Koop bij bol.com
  • Fog of Love

Speel een rol in een bijzondere relatie.

Dit is hét spel om op Valentijn met je partner te spelen. Niet alleen is het prachtig vormgegeven, het is ook anders dan alle andere spellen. 

Fog of Love

In dit spel duik je in de rol van een personage. Wie dat personage is bepaal je een deel zelf, een deel is het een verrassing en een deel wordt door je medespeler gekozen. Zo ontstaan verrassende karakters.

Allebei krijgen jullie een aantal geheime doelen die je gedurende het spel moet halen. Die doelen zijn soms gezamenlijk (maar dat weet de ander niet) en soms individueel.

Je speelt het spel volgens een scenario dat je kaart voor kaart volgt. In het scenario ontmoet je elkaar voor de eerste keer, krijg je een relatie en probeer je die relatie succesvol te maken.

Fog of Love – karakter

Dit spel voor twee personen is avondvullend en tafelvullend, dus hou daar rekening mee als je het gaat spelen. Op de doos staat dat het voor de leeftijd 17+ is en dat is wel logisch gezien het ‘zwaardere’ onderwerp van het ontstaan van een liefdesrelatie. Perfect voor Valentijn!

Koop bij bol.com
  • Het relatiespel

Voor het serieuze werk.

Tja, is het een spel of zijn het meer gesprekskaarten? Ik zet hem er toch bij in deze Valentijnsblog, omdat het over de liefde gaat en het een makkelijke spelvorm is.

Leg de stapel kaarten omgekeerd op tafel. Een van jullie trekt een kaart en leest die voor.

Er zijn vragen om samen te bespreken, vragen voor een van de twee of (geheime) opdrachten die je soms later pas uit moet voeren.

Het Relatiespel

Vooraf spreek je af hoeveel tijd je voor dit spel uittrekt. In die tijd hoef je niet alle kaarten te bespreken. Het gaat vooral om het gesprek dat de kaarten op gang brengen.

Een speelse vorm om tot een serieus gesprek te komen. Happy Valentine!

Koop bij bol.com
  • That’s You

Check hoe goed je elkaar kent met de app en de PS4.

Scherm That’s You

Een leuk familiespel op de PS4 is That’s You. Je hebt er alleen maar een gratis app voor nodig op je mobiel. En….ehh..een PlayStation 4 dus.

Is iedereen ingelogd? Dan gaan jullie samen op reis. Op die reis krijg je verschillende vragen over elkaar. Wie vertelt de meest slaapverwekkende verhalen? Wie kan er het mooist tekenen? Iedereen zet in op een van zijn medespelers (of zichzelf). Je kan zelfs nog extra munten inzetten als je het echt heel erg zeker weet.

Op het tv-scherm zie je de uitslag. En jullie score. Hoe goed ken je elkaar echt?

That’s You is een geinig spel waarbij je alle divices mag gebruiken. Een prima manier om de beeldschermlovers toch aan een spel te krijgen deze Valentijn!

Dit artikel delen: