We staan op de NOT!

dat was 5 jaar geleden…..de geboorte van Pen & Pion

Al vanaf 2017 was ik bezig met spellen op school. Ook schreef ik reviews voor onze plaatselijke spellenvereniging Dobbelix.

Steeds meer begon het plan zich te vormen…. en in juni 2018 kon ik dit schrijven:

Het duurt nog wel even, maar wij zijn al druk aan het voorbereiden voor de NOT! De grootste onderwijsbeurs van Nederland is van 22 – 26 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Je vindt ons in hal 1, stand 134 (dat is vlak bij Theater Didactiek).

 

Leuk om jullie daar te zien en te spreken! Wij hebben er alvast veel zin in! 
Het is inmiddels 5 jaar (en een Pandemie) geleden. Een jubileum om bij stil te staan.
 
 

Neem een kijkje in onze stand:

Op Facebook had ik een oproepje geplaatst. En elke dag kwam een van mijn vrienden een dagje helpen. Het was super gezellig! Daarnaast was mijn man Onno de vliegende keep en hielp mijn zoon op zijn vrij woensdagmiddag ook mee. Hij vond het heel gaaf om spellen uit te leggen aan al die volwassenen die langskwamen.

Verder werd ik gesponsord door verschillende uitgevers van spellen uit Nederland en het buitenland. HenMar Games kwam een dagje zijn spellen demonstreren, White Goblin Games was er een dag met allerlei kleine kaartspellen. Ook Inez van Games&Learning was er een dag om haar educatieve spellen te laten zien. Ze had zelfs een doldwaas beursspel gemaakt, geïllustreerd door Renske Kroes. Een lijst van alle sponsors vind je hier

En ik mocht spellen weggeven! O.a. van het Engelse Big Potato Games, van Haba, Pegasus en van het Nederlandse Waterfall Games. De jongens van Waterfall Games doneerden een exemplaar van Spexxx. Overigens speelde ik in die periode Spexxx ook op de school van mijn zoon in groep 7/8 hb. De kinderen gaven dikke ’thums up’ voor het spel. Wat trok ze zo aan? Lees dat hier.

Mensen die langs de stand kwamen, reageerden bijna allemaal op de film: ‘O, dat spel hebben wij ook! Oja, die is leuk!’

Ik heb enorm veel mensen gesproken, heb me helemaal schor gepraat, heel veel inspiratie gekregen en contacten gelegd.

Het was één groot feest!

Dit artikel delen: