W = Who’s the Dude

Zetten jij en je vrienden regelmatig een spel op tafel? Ben je op zoek naar iets nieuws? Kijk dan eens naar de W in het spellenalfabet: Who’s the dude.

W = Who’s the Dude?

Waarom Who’s the Dude?

Who’s the Dude is een partygame en begint direct al gênant: wie blaast de bijgeleverde plastic pop op?

Heb je dat eenmaal achter de rug, dan is Who’s the Dude de creatieve versie van hints. Je moet namelijk woorden en situaties uitbeelden. Altijd samen met die uitermate relaxte The Dude.

The App, The Dude, de opdrachtkaarten

Who’s the Dude heeft een eigen website waarop je de Dude-app downloadt. Daarmee heb je direct een timer voor het spel plus nog wat leuke extraatjes.

Daarnaast heb je natuurlijk The Dude nodig en pak je een opdrachtenkaartje. Samen met The Dude beeld je de opdracht uit (zonder geluid). De rest van de groep of van jouw team probeert te raden wat jullie in hemelsnaam aan het doen zijn.

Heeft iemand het geraden, dan krijgt zij het kaartje. Daarna ga je direct door. Probeer zoveel mogelijk uit te beelden binnen 45 seconden. Uit ervaring kan ik je vertellen: dat is heel moeilijk!

Iedereen die het goed heeft geraden krijgt een punt. Jij verdient ook punten: voor ieder goed geraden opdracht 1 punt.

Leuke meligheid, voor jong en oud

Ik zal je eerlijk zeggen: ik had zo mijn twijfels over de meligheid van Who’s the Dude. Het leek me een beetje hysterisch spel. Maar inmiddels heb ik het een paar keer gespeeld en het is echt leuk!

Het is een hele uitdaging om samen met zo’n ‘partner’ iets uit te beelden. Ook kinderen vinden het een superleuk spel. Speel je het met jongere kinderen, dan moet je misschien wel de opdrachtenkaarten vooraf even doornemen. Wellicht wat kuisen en/of misschien wat uitleggen.

Ben je op zoek naar meer ideeën voor partygames? Kijk dan eens naar deze 5 spellen. Zoek je inspiratie voor andere originele spellen? Kijk dan hier voor inspiratie van A – Z.

Algemene informatie over Who’s the Dude:

  • aantal spelers: op de doos staat 3 – 8, maar bij ons pakten de kinderen The Dude mee en gingen het gewoon samen spelen. En je kan het met grotere groepen spelen, maar dan maak je teams. Ieder aantal is dus mogelijk.
  • tijd: 30 minuten of zolang jullie het leuk vinden.
  • vanaf: de doos zegt 12+ maar mijn ervaring is dat jongere kinderen het ook erg grappig vinden. Let dan wel even op de opdrachtkaarten die voorbij komen.
  • prijs: € 39,49 (op Bol.com is Who’s the Dude ook als spellenbundel met een tweede spel te koop)


In dit artikel staan affiliate-links.

Dit artikel delen:

groepinspiratie

P = Penny Papers – dobbelen met grote groepen

Wanneer kan je nou een spel spelen met een hele grote groep zoals de klas? Of er zijn te veel kinderen, of er is te weinig materiaal. Zoiets lukt daarom zelden. Maar met Penny Papers kan dat. Zelfs met 100 mensen is dit nog een leuk en makkelijk te spelen spel.